• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2023

14:05

VAŽNO!!! Građani NE MORAJU da donose oružje u stanicu, mogu pozvati najbližu policijsku stanicu i PATROLA ĆE DOĆI da preuzme oružje BEZ LEGITIMISANJA!

printscreen

Društvo

VAŽNO!!! Građani NE MORAJU da donose oružje u stanicu, mogu pozvati najbližu policijsku stanicu i PATROLA ĆE DOĆI da preuzme oružje BEZ LEGITIMISANJA!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovano oružje i municiju, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanici i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

 

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti. 

Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno oružje, municiju i eksplozivne naprave.   

Svakoga dan od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlatko

pre 11 meseci

Trebalo bi zabraniti da ljudi sami nose oružje i eksplozivne naprave u stanicu policije i uvesti samo da policija dođe pokupiti oružje i ostalo. Zamislite nekoga nosi recimo Kalašnjikov i 6 bombi kroz grad.. Gde ideš? Nosim na policiju. Kakva bi to bila slika?

Samosvesna građanka

pre 11 meseci

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovano oružje i municiju, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanici i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih. To će učiniti tek samo jedan-dva promila građana, pa Veleizdajnikova želja da građane razoruža i učini ih potpuno bezopasnim za onu vrstu vlasti kakvom će želeti da vlada i kad se građani pobune i odluče da ga s vlasti najure će se pokazati neuspelom (poneko će predati jedan pištolj a ima tri-četiri, ali duge cevi i bombe neće predati). Zar je Veleizdajnbik stvarno ubeđen da građani Srbije veruju da će on s vlasti otići mirnim putem i da zbog ostanka na vlasti neće svoje do zuba naoružane ,,pitbulove'' (i sve one koji će postati policajci kad prođu obuku a završili su samo osmogodišnju školu i onda imati platu dva-tri puta veću od lekara) poslati da ubijaju građane koji su se pobunili protiv Veleizdajnika? Pa ni Turci (čak ni posle pobuna!) nisu nikad ni pokušali da Srbe razoružaju, a predsednik Srbije hoće da građanima oduzme oružje da ne bi imali čime da budu pretnja onakvoj njegovoj vlasti kakvom će u ne tako dalekoj budućnosti pokušati da vlada. Uostalom, neka prvo razoruža one migrante smeštene u Bačkoj a koji pored ostalog oružja imaju i puške proizvedene u Kragujevcu i koji su po život pretnja tamošnjem stanovništvu i kojima Veleizdajnik ne sme da pošalje ni policiju ni vojsku da im oduzme oružje. PS: kad će u Srbiju doći onih oko hiljadu Albanaca koji su u Engleskoj a sa kojom je pre par dana gospodin Ana Brnabić - brojnim korisnicima društvenih mreža je ona: Anko Brnabić! :) - potpisala dogovor da dođu u Srbiju (u Srbiju, a ne na Kosovo) i tu se legalno nastane? Neki opozicionari u emisijama objektivnih medija tvrde da će ti Albanci dobiti državljanstvo Srbije, da će dobiti oružje i da će postati važan deo Veleizdajnikove pretorijanske garde i na Srbe pucati kad se budu pobunili protiv Veleizdajnika. Naravno da ni u jednom mediju naklonjenom Veleizdajniku neće biti napisana i ni izgovorena ni jedna reč o dolasku i svrsi dolaska tih Albanaca u Srbiju i o hitnom dobijanju državljanstva Republike Srbije. PSS: sad sam u osmoj deceniji života, sin i snaha žive i rade u inostranstvu i uskoro će zvanično prestati da budu državljani Srbije, životni standard nam je solidan, što znači da nemam(o) nameru da izlazim(o) na ulicu i bunim(o) se protiv Veleizdajnika, ali se odlično zabavljam čitajući tekstove u ,,Informeru'' i Vučićevićevo upinjanje iz petnih žila da građane Srbije ubedi da Veleizdajnik nije veleizdajnik već najveći patriota kakvog Srbi i Srbija do sada nisu imali...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija