• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.05.2023

16:56

NE ZNATE DA LI VAM JE VOZILO UKRADENO, ILI GA JE ODNEO PAUK!? A MOŽDA IMATE I KAZNU ZA PARKING! Ovako možete brzo da proverite

Shuterstock

Društvo

NE ZNATE DA LI VAM JE VOZILO UKRADENO, ILI GA JE ODNEO PAUK!? A MOŽDA IMATE I KAZNU ZA PARKING! Ovako možete brzo da proverite

Podeli vest

Pronaći parking mesto nekad ume da bude prava misija, posebno u Beogradu. U nedostatku parking mesta ili usled velike gužve, vozači često parkiraju gde stignu. U takvim situacijama je olakšavajaća okolnost što na internetu mogu da provere da li im je stigla na naplatu kazna, kao i gde im je pauk odneo auto.

Na sajtu JKP "Parking servis" jednostavnim unosom registarskih oznaka možete proveriti da li vaša kazna postoji, kao i koliko iznosi. Isto važi i za informacije o tome gde se nalazi vaše vozilo u slučaju da ga je odeo pauk.

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od osam dana, računajući od dana isteka važenja eDPK.

- U slučaju da korisnik parkirališta ne izvrši plaćanje u propisanom roku, preduzeće će pokrenuti postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na njegov teret, shodno zakonu - navodi se na sajtu "Parking servisa".

Kazna

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara.

Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje – 935 dinara. U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Registar neplaćenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija