• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

11.05.2023

09:31

"UČITELJICA JE PREBLEDELA, ODMAH SE VRATILA U ŠKOLU PO ĐAKE!" Ispovest radnika firme u kojoj su se deca sakrila nakon masovne pucnjave

printscreen

Društvo

"UČITELJICA JE PREBLEDELA, ODMAH SE VRATILA U ŠKOLU PO ĐAKE!" Ispovest radnika firme u kojoj su se deca sakrila nakon masovne pucnjave

Podeli vest

Deca koja su u panici bežala nakon masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" sklonište su pronašla u prostorijama jedne firme koja se nalazi iza škole. Kako je ispričao radnik firme, oni su odmah sklonili decu i pokušali da ih smire, koliko god je to bilo moguće u tom trenutku.

Jedan od radnika obližnje firme je prepričao horor koji se dogodio te srede u beogradskom naselju Vračar tokom masakra koji se dogodio u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Krenuli su da beže, uleteo je stampedo, mi smo im rekli da uđu kod nas, koleginica je psiholog, rekao sam da ih smiri koliko može. Kod nas su bile i dve učiteljice i oko pedesetak dece, koji su se sklonili oko naše firme - prepričava Goran, radnik firme koji se u kobnom trenutku našao za mališane.

Kako on priča, jedna od učiteljica je bila skroz bleda i u šoku, a ubrzo se odmah uputila nazad ka školi.

- Jedna učiteljica je prebledela, odmah se vratila ka školi, da uzme svu decu, to su mala deca, do četvrtog razreda - priča Goran.

Foto: printscreen

Učionica u kojoj se dogodio krvavi pir Koste K.

Kako priča, jedno dete je preplašeno plakalo i ispričalo šta se desilo. On je kroz plač ispričao kako je jedan đak uleteo i krenuo da puca.

Podsetimo, Kosta K. (13) je tog 3. maja ušao u školu na Vračaru, sa očevim pištoljem, a prvo je upucao čuvara škole, zatim dežurne učenike, pa se uputio u kabinet istorije.

Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake. U ovoj nezapamćenoj tragediji ubijeno je sedam devojčica, jedan dečak, kao i čuvar škole Dragan Vlahović. Ranjeno je šestoro dece, kao i nastavnica istorije.

Kako su saopštili zvaničnici MUP-a, učenik sedmog razreda je imao detaljan plan koji je pripremio unapred, kao i spisak vršnjaka koji su mu bili prioritetne mete.

Nakon što su ga policijski službenici odveli, on nije pokazao ni trunku kajanja.

Deca, kao i čuvar škole, koji su ubijeni u masovnoj pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", sahranjeni su na beogradskim grobljima, a od njih su se oprostile stotine ožalošćenih ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DR AŠANIN OTKRIO STANJE RANJENIH U DVA MASAKRA! Borba za život i dalje traje...
Društvo

DR AŠANIN OTKRIO STANJE RANJENIH U DVA MASAKRA! Borba za život i dalje traje...

Troje povređenih u školi "Vladislav Ribnikar" i šestoro iz Mladenovca na lečenju je u Urgentnom centru. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, profesor Milika Ašanin kaže da je među povređenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju, kao i jedan učenik iz škole "Vladislav Ribnikar". Povređena devojčica koja je smeštena u Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

11.05.2023

09:03

sledeća vest

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija