• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

13:37

Udruženje medija i medijskih radnika: Društvene mreže od mesta za zabavu i druženje postale oružje za obračun pretnje, uvrede i revolucije – stop lažnim profilima

Printscreen

Društvo

Udruženje medija i medijskih radnika: Društvene mreže od mesta za zabavu i druženje postale oružje za obračun pretnje, uvrede i revolucije – stop lažnim profilima

Podeli vest

Udruženje medija medisjkih radnika objavilo je saopštenje u kojem apeluju na nasilje koje dolazi sa društvenih mreža.

- Država Srbija mora se po ugledu na druge zemlje odmah suprostaviti nasilju koje dolazi sa društvenih mreža jer su one odavno postale opasno oružje u rukama nasilnika. Svako mora odgovarati za izgovorenu reč bilo da je ona emitovana na tviiteru, tik toku ili fb stranicama. Svedoci smo da se upravo tu najviše prospe zla koje se kasnije pretoči u nemile scene i događaje - navodi se u saopštenju Udruženja medija medisjkih radnika.

Dodaje se i da smo svedoci da su poluistine i neistine publikovane u ovom javnom prostoru opasne, neretko sa stravičnim krajem.

- Udruženje medija i medijskih radnika smatra da se taj javni prostor mora urediti zakonom po uzoru na druge zemlje koje su uspele da dobrim delom reše ovaj problem. Zaustaviti lažne profile I fantome sa raznih platformi da šire mržnju, nemoral, uvrede i diskriminaciju po bilo kom osnovu odmah. Stop lažnim profilima !” - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija