• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Infirmer/K1

11.05.2023

19:06

LOKALNI PRODAVAC OTKRIO ŠTA JE KOSTA K. UBACIO SESTRI U DŽEP PRE MASAKRA! Poznata profesorka otkrila detalje iz života ubice!

printscreen

Društvo

LOKALNI PRODAVAC OTKRIO ŠTA JE KOSTA K. UBACIO SESTRI U DŽEP PRE MASAKRA! Poznata profesorka otkrila detalje iz života ubice!

Podeli vest

Profesorka Fakulteta političkih nauka Neda Todorović, koja stanuje nedaleko od OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, podelila je priču jednog lokalnog vračarskog prodavca o sestri Koste K. koji je 3. maja ubio osam svojih drugara i čuvara škole, a ranio još pet učenika i nastavnicu istorije.

Profesorka, koja je novinarstvu učila generacije i generacije diplomiranih novinara na Fakultetu političkih nauka kaže da su u slučaju tragedije koju svi preživljavamo "krivi roditelji i da nije krivo dete". Kako objašnjava profesorka, "dete je proizvod onoga što su ga roditelji u kući naučili, za to u ovom slučaju imamo i materijalne dokaze - da je dete na raspolaganju imalo sve to".

Prof. dr Todorović je kazala da poznaje sve prodavce u prodavnicama oko škole, a da joj je upravo jedan od njih ispričao neverovatnu priču o Kosti K. i njegovoj sestri.

- Ušla sam u jednu prodavnicu i prodavac mi kaže: “Ja svu tu decu odlično poznajem, jer kod mene svakog dana kupuju. Znam i tog dečka i njegovu sestru. Ona je pre neki dan došla kod mene i nešto je htela da mi plati. Iz džepa je izvadila novac, a ispao je nož. Ja sam se zgranuo i rekao: Šta će tebi nož, a ona mi je rekla: Nije moj, nije moj, to je od mog brata. On ga je nosio ali je policija naišla pa se uplašio da ga ne nađu kod njega i on mi ga je dao”. To je informacija prodavca koji ih poznaje. Nije to bilo na mah i u tom momentu, to je bilo pripremljeno. To dete je nosilo nož u školu, a da li znamo da li neka druga deca nose noževe u školu? – kazala je prof. dr Neda Todorović gostujući na televiziji K1.

Foto: Informer

Komšiluk Koste K.

Podsećamo, učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Kosta K. se trenutno nalazi na psihijatriji UKC Srbije, a kako je navela ministarka za brigu o porodici Darija Kisić on neće izaći iz ove ustanove do daljeg.

 - On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen. Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih roditelja koji lepo zarađuju, i to pokazuju sve procene Centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni pre dve godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i po difoltu se odmah uključio Centar za socijalni rad i obavio nadzor - rekla je Kisić. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lana

pre 11 meseci

Mogao je nositi nož i zbog straha od drugih. Jadno je to napadanje. Samo potvrđuje da nešto ne može iz ničega nastati.

Pera Jaksic

pre 11 meseci

Nezamislivo izaci iz kuce bez brice, a kamo li u skolu. Sa cime da zasiljis olovku, iseces hleb, jel zubima i noktima, kao neka zivotinja iliti englez ?

Gorrn

pre 11 meseci

Zašto pričate da nisu jasni uzroci kada su u potpunosti jasni: Plan je na engleskom, vodilja mu je bila nasilni film "Purge", uživao je gledajući ameirćki dokumentarac o nasilju... Nasilje u medijima je uzrok. Nema drugog uzuroka, nikakvo zlostavljanje i nikakvo zanemarivanje, samo nasilje u medijima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija