• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

12.05.2023

07:15

KOSTA K. NIJE PODNOSIO PORAZ! Počinilac stravičnog masakra u "Ribnikaru" imao VELIKA OČEKIVANJA: Uvek morao da bude najbolji

printscreen

Društvo

KOSTA K. NIJE PODNOSIO PORAZ! Počinilac stravičnog masakra u "Ribnikaru" imao VELIKA OČEKIVANJA: Uvek morao da bude najbolji

Podeli vest

Takmičarski duh i potreba da sve odradi bez greške, kažu stručnjaci, doveli su do toga da dečak ubica počini ovako strašan zločin.

Kosta K. (13), koji je počinio jeziv masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nikada nije voleo bolje đake od sebe i stalno se trudio da bude prvi u svemu! Takmičarski duh i potreba da sve odradi bez greške, kažu stručnjaci, doveli su do toga da dečak ubica počini ovako strašan zločin.

Prema našim saznanjima, Kosta se tokom detinjstva uvek svađao sa vršnjacima kada bi ga pobeđivali u igri, kada bi ispričali bolji vic od njega, kada bi dobijali bolje ocene ili čak imali više bodova od njega na kontrolnom...

Nije priznavao poraz, a tako su se prema njemu ponašali i u kući, kaže naš izvor. Od njega se očekivalo da uvek bude najbolji, zbog čega je bio pod pritiskom.

Glavni buntovnik

Sve ovo su potvrdili i roditelji čija su se deca družila sa njima. Član Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Mina Zirojević ističe da se nikada o Kosti nije raspravljalo na sednicama saveta, ali da je poznat kao "buntovnik".

- O učeniku Kosti K., koji je prošle srede ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja u ovoj školi, nikada nije bilo reči na sastancima, niti je bilo šta ukazivalo da će počiniti ovakav stravičan zločin. Od đaka koji su ga poznavali mogla sam da čujem da je njegovo ponašanje bilo uobičajeno za decu tih godina, ali da se često svađao sa decom koja su bila bolja od njega na nekom času. I baš se ovih dana priča da je upravo to razlog za sve ovo i da ga niko iz te smene nije maltretirao - ističe Zirojevićeva i dodaje:

- Deca su i dalje u strahu. Brinu se u kakvom su stanju povređeni učenici, ali i da li će Kosta brzo biti pušten pošto znaju da pred zakonom ne može da odgovara.

Domaći stručnjaci smatraju da su Kostina želja da bude najbolji u svemu i to što je teško podnosio uspeh druge dece neki od glavnih motiva da počini monstruozno ubistvo i ukloni one "koji su bolji od njega".

Prema njihovim rečima, zbog takvog načina odrastanja, ali i samog karaktera trebalo je da roditelji na vreme potraže stručnu pomoć.

Ne priznaje greške

Neuropsihijatar prof. dr Slavica Đukić Dejanović kaže za Informer da je reč o dečaku koji je po svojoj prirodi perfekcionista, koji ne poznaje poraze i kod kojeg nema mesta ni za najmanju grešku.

- Po onome što smo čuli o njemu, po stvarima koje je voleo, po izborima igrica, filmova, po ocenama i uspehu u školi, vidimo da je to dete sa velikim ambicijama, ciljevima, sa posebnim vaspitanjem i urođenim vrednostima. Po razmišljanju i njegovim radovima, on je perfekcionista, bilo da je reč o učenju, igri, ocenama, načinu života... Ali i vrlo impulsivan. I zato nije tolerisao da neko bude bolji od njega. Vidimo i da nije imao sjajnu komunikaciju sa vršnjacima, a očigledno ni sa svojom okolinom. To je dete koje je imalo ciljeve i slepo težilo ka njihovim ostvarenjima. Sada je samo pitanje koliko su ti zacrtani uspesi bili njegovom voljom ili potpuno nametnuti od porodice, društva, okoline - navodi profesorka Đukić Dejanović.

Ašanin: Dvoje pacijenata i dalje teško

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije (UKCS) prof. dr Milika Ašanin navodi da je troje povređenih u školi "Vladislav Ribnikar" i dalje na lečenju u ovoj ustanovi.

- Jedan učenik je i dalje u teškom stanju. Povređena devojčica koja je smeštena na Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena. Takođe, šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva nalaze se na intenzivnoj nezi - rekao je Ašanin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fđfk

pre 11 meseci

A sto ne kažete da je njegov otac bio savetnik Loncara, i licni lekar Vucica

stojan

pre 11 meseci

Glupa budala onda je do kraja sam sebe porazio da se nikad vise nece oporavit.

db

pre 11 meseci

Da li se iko u njegovoj porodici zapitao o fanatizmu koji je pokazivao ? Zašto su nastavnici u školi o tome ćutali ? Koliko je puta njegov razredni starešina razgovarao/la sa njim o ponašanju koje iskazuje u školi , pozvao roditelje da ih upozori na to da im dete ne podnosi poraze ? U sredini u kojoj je živeo i u svojoj porodici važio je za dobro dete, lepo vaspitano , pristojno - škola je bila mesto tame u njegovoj ličnosti. Prestanimo da pravimo akademike od osnovno-školaca ! Kosta očigledno nije bio tako sjajan đak, a imao je ambiciju da bude đak generacije - on ili njegovi roditelji i nastavnici -to je pitanje na koje nije odgovoreno.

Arhitmetrije

pre 11 meseci

mozda je to dete iz nevladine organizacije vegetarijanaca a ostala deca su jela meso , pa su onda zamaskirani izraelski operativci u medijima u Srbiji pozvali americke strucnjake da pokrenu telefonsku aplikaciju za borbu protiv nasilja u Srbiji a srpska vlada ce naravno po elitnom nalogu brzo organizirati da gradjani Srbije uplacuju milione na americki racun za takav projekat da bi se povecala bezbednost dece u skolama jer eto niko se nije setio da drzava moze da zaposli gradjane Srbije da poboljsaju bezbednost u skolama Naravno , nije mi jasno kako to da se savesni izraelski lobista za razoruzavanje gradjana Srbije nije setio da su gradjani Srbije vec sto godina zrtve nacistickog nasilja i islamskog terorizma , a posto je Amerika najveci ubica i zlocinac na svetu nije mi jasno kako to da se ti miroljupci u Srbiji nisu setili da lobiraju za razoruzavanje Amerike , Izraela , solomonsko-sulejmanske monarhisticke Saudijske Arabije ili nacistickog rimskoimperijalnog Vatikana . Da ne spominjemo ubijanje srpske dece vakcinama .

Djordje

pre 11 meseci

Koliko godina ce mo citati licne clanke o jednom maloumnom i zlom detetu?! Koliko ce vam trebati da iscrpite sve zive informacije o njemu?! To je mali monstrum i hteo ! U normalnim zemljama ovakvu gamad skinu sa svih medija jel nije zasluzio ni da zivi a kamoli da svakodnevno izvestavate o njemu! Ne pisete ni delic o zrtvama vec samo o ubici?! Sram vas bilo!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija