• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2023

16:43

HITNA REAKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA! Dr Danica Grujičić poslala vanrednu inspekciju u Kliniku za psihijatriju

printscreen

Društvo

HITNA REAKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA! Dr Danica Grujičić poslala vanrednu inspekciju u Kliniku za psihijatriju

Podeli vest

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić poslala je vanrednu inspekciju u Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, nakon primedbi roditelja devojčice nastradale u tragediji 3. maja 2023. u OŠ "Vladislav Ribnikar" , na rad prim. dr Ranke Radulović tokom pružanja psihološke podrške učenicima!

Zbog žalbi na način rada i ponašanja doktorke prema učenicama, dodaje ministarka, odlučili smo da utvrdimo sve okolnosti ovog događaja i naložimo hitnu istragu!

- Ministarstvo je naložilo vanredni inspekcijski nadzor, dok će Klinika hitno sprovesti unutrašnji nadzor, čime će biti utvrđene sve činjenice vezane za konkretan događaj 5. maja 2023. Podsećam vas, da je Ministarstvo zdravlja 4. maja 2023, neposredno nakon tragedije u školi  u cilju psihološke podrške učenicima, nastavnicima i roditeljima, oformilo stručni tim - poručila je prof. dr Grujičić.

Pored toga, na zahtev Ministarstva prosvete, predstavnici zdravstvenih ustanova su prisustvovali i roditeljskim sastancima.

Sve ove zdravstvene ustanove, kao i druge zdravstvene ustanove koje raspolažu psihijatrijskim odeljenjima, otvorile su besplatne telefonske linije i obezbedile razgovore  i preglede i u samim zdravstvenim ustanovama svima kojima je to potrebno. 

Spisak psihijatara i psihologa zdravstvene ustanove su dostavile Ministarstvu zdravlja, dok je rad timova koordiniran svakodnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija