• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2023

21:16

MUP EVAKUIŠE GRAĐANE, ANGAŽOVANO SKORO 100 LJUDI! Vatrogasci-spasioci iznose decu preko nabujale vode (FOTO)

MUP

Društvo

MUP EVAKUIŠE GRAĐANE, ANGAŽOVANO SKORO 100 LJUDI! Vatrogasci-spasioci iznose decu preko nabujale vode (FOTO)

Podeli vest

Tokom današnjeg dana nevreme je zahvatilo veći deo teritorije Republike Srbije, a vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

Kako je saopštio MUP, na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina - osam iz Užica i opštine Kosjerić, jedno iz Čačka, i jedna osoba iz Ivanjice.

- Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijama zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu - navodi se u saopštenju.

Foto: mup

Jako nevreme pogodilo Srbiju

MUP ističe da je normalizovano snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

- Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu - navodi se.

Iz MUP-a kažu da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica na terenu, i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Ranije danas, obilne padavine, grmljavina i grad pogodile su mnoge delove Srbije. Neka mesta su poplavljena, a ulice zbog velike količine vode, gotovo da nisu prohodne. Kako su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) naveli, pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se ovog poslepodneva i na području srednjeg i južnog Banata i zapadne Srbije.

Nakon jučerašnjih padavina praćenim jakim grmljavinskim olujama i nepogodama u većem delu Srbije, nastavlja se veoma promenljivo vreme, a atmosfera je i više nego nestabilna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija