• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2023

13:03

Postavljanje solarnih panela na zgradu RGZ-a u Grockoj kao deo održive energetske strategije

RGZ

Društvo

Postavljanje solarnih panela na zgradu RGZ-a u Grockoj kao deo održive energetske strategije

Podeli vest

Republički geodetski zavod aktivno podržava zelenu tranziciju i stvaranje održivog energetskog sektora, a postavljanje solarnih panela na zgradu službe za katastar nepokretnosti u Grockoj predstavlja samo prvi korak u ovom angažmanu.

Svesni smo da naše opredeljenje za zelenu energiju direktno utiče na kvalitet naših života i održivost naše planete. Postavljanje solarnih panela na naše objekte omogućava nam deo energetske nezavisnosti, povećava energetsku bezbednost i smanjuje potrebu za uvozom električne energije.

Očekuje se da će povraćaj uloženih sredstava biti ostvaren kroz par godina, uz praćenje garancije na solarne panele što će doneti veliku dobit državi, kao i doprinos stabilnosti snabdevanja električnom energijom dobijenom iz obnovljivih izvora. U daljoj saradnji sa Vladom Srbije, pronaći ćemo modele za unapređenje naših kapaciteta u oblasti zelene energije i dati doprinos potpisanim međunarodnim sporazumima.

Foto: RGZ

Republički geodetski zavod svojim doprinosom zelenoj agendi ne samo da ostvaruje konkretne rezultate, već i pomaže u ostvarenju strateških ciljeva. Korišćenje geoprostornih podataka koje prikuplja, čuva i distribuira RGZ ključno je za dostizanje svih 17 ciljeva održivog razvoja utvrđenih od strane Ujedinjenih nacija unutar Agende 2030.

Nastavljamo da radimo na stvaranju održive i zelene budućnosti za sve građane Srbije. Svesni smo da naša posvećenost zelenoj energiji ima dalekosežne pozitivne efekte i da je naša odgovornost da preduzmemo konkretne korake ka održivom razvoju. Uz podršku građana i saradnju sa svim relevantnim akterima, Srbija ima potencijal da bude lider u regionu i da ostvari pozitivne promene u oblasti energetike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
elezovic

pre 10 meseci

Koliki su troskovi? Pa preracunajte koliko decenija mozete kupovati struju sa tim parama ..

Zoran

pre 10 meseci

Koju struju? Napravljenu od uglja? Svaka čast ako se krenulo u realizaciju, na ovoj planeti mi smo samo posetioci i moramo da je ostavimo upotrebljivu za sledeće generacije,koliko god da košta ovo nema alternativa.

Carica Sveta

pre 10 meseci

Sve što može da se uradi na smanjenju emisije štetnih gasova i efekata staklene bašte, uštedi energije, treba podsticati. Održivi razvoj, energetska efikasnost, sve to Srbija ima u svojoj agendi. Uostalom, vremenski ekstremi , suše, poplave, mogući gubici u sektoru poljoprivrede nas opominju na akciju. Ne mora niko drugi te planove da nam pravi ili da nas podseća da zbog nas moramo da ih sprovodimo. Svest državnog rukovodstva i uopšte građana Srbije je u tom smislu na daleko višem nivou nego što je to slučaj u drugim zemljama. Možda zato što smo kroz istoriju bili zemlja seljaka i ratnika. Vezani za zavičaj, zemlju, pa ono što nanosi štetu okolini, prirodi, ne osećamo samo kao materijalni gubitak, već kao prirodnu nedaću. Opomenu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija