• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

09.06.2023

07:29

CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM METEO ALARMU! Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i gradom - VREME JE OPASNO, TREBA BITI VRLO OBAZRIV

Tanjug

Društvo

CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM METEO ALARMU! Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i gradom - VREME JE OPASNO, TREBA BITI VRLO OBAZRIV

Podeli vest

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada naročito u drugom delu dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: printscreen rhmz

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni Celzijusa, a najviša od 24 do 27 stepeni.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada lokalno mogu biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada. Duvaće slab, promenljiv ;vetar. Najniža temperatura će biti oko 17 stepeni, a najviša oko 25.

Upozorenje na obilne pljuskove

Foto: printscreen rhmz

"Nastavlјa se period nestabilnog vremena sa čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Plјuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima", navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Foto: printscreen rhmz

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U subotu toplo i nestabilno sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Moguće su lokalne nepogode. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče je moguća ponegde kratkotrajna kiša.

U nedelju i početkom iduće sedmice nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura u postepenom padu u nedelju i ponedeljak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija