• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

09.06.2023

12:56

EVO KADA KREĆE ISPLATA 10.000 DINARA ZA DECU - 4 detalja su važna za prijavu, ovi podaci su neophodni

Shutterstock

Društvo

EVO KADA KREĆE ISPLATA 10.000 DINARA ZA DECU - 4 detalja su važna za prijavu, ovi podaci su neophodni

Podeli vest

Svako dete u Srbiji koje nije još proslavilo 16. rođendan dobiće od države 10.000 dinara. Ova mera je podrška svim majkama, a one će od 20. avgusta moći da prijave za novac svu svoju decu rođenu od 2007. godine do 15. septembra ove godine, koji je određen kao poslednji dan za prijavljivanje.

Isplate su planirane od 25. septembra do 1. oktobra ove godine, a za ovu meru podrške biće potrebno oko 11,9 milijardi dinara, odnosno oko 100 miliona evra za ukupno oko 1.190.000 dece.

- Prijava će se odvijati na portalu Uprave za trezor, što je najbolje rešenje kao što smo mogli da vidimo u prethodnim prijavama građana za različite pomoći države - kažu u Ministarstvu finansija.

Mame će preko portala Uprave za trezor uneti neophodne podatke, a to su:

broj lične karte mejke
JMBG majke
JMBG deteta
tekući račun i ime banke

Da podsetimo, prošle godine mladi u Srbiji su takođe dobijali pomoć od države, ali su tada to pravo ostvarili stariji, odnosno svi između 16 i 29 godina. Novac je podeljen tri puta:

februar 2022. - 100 evra
jun 2022. - 100 evra
decembar 2022. - 5.000 dinara

Po okončanju roka za prijavu za pomoć od 10.000 dinara za mlađe od 16 godina, ona će biti zavedena, a njen status će moći da se proveri na portalu Uprave za trezor. Osim toga da imaju najviše 16 godina, deca moraju da budu državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Glenzi

pre 10 meseci

Opet rasipanje para iz budzeta. Te jednokratne pomoci su cista glupost i jeftin trik vlasti da dodje do simpatija neukih i plitkih. Da ste akumulirali novac koji ste tako jednokratno bacili, mogli ste da napravite nesto sto bi okretalo pare ili generisalo bolje zivotne uslove, a ne ovako das ljudima po 100 evra koje ce da potrose na namirnice dovoljne za 2 nedelje zivota...no, ko nam vodi drzavu i ovo je dobro

Brkoni

pre 10 meseci

I vucko ne kupuje izbore? Ma joook!!! Pljutz

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17