• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

10.06.2023

09:31

OTETA DEVOJČICA (4) VRAĆENA MAJCI: Otac je odveo je iz tržnog centra i nije se javio, a onda je usledila DRAMA

Informer, printscreen

Društvo

OTETA DEVOJČICA (4) VRAĆENA MAJCI: Otac je odveo je iz tržnog centra i nije se javio, a onda je usledila DRAMA

Podeli vest

Tokom noći, četvorogodišnja devojčica vraćena je majci, nakon što ju je oteo otac, državljanin Saudijske Arabije.

Otac je oteo dete i odveo u BiH, a majka je slučaj prijavila nadležnima 6. juna.

Ambasador Saudijske Arabije u BiH, koji pokriva i Srbiju, kontaktirao je juče Ministarstvo spoljnih poslova Srbije sa informacijom da je kod njega državljanin Saudijske Arabije sa četvorogodišnjom srpskom devojčicom. On je hteo da izvadi putni list i odvede je.

Ambasadoru je slučaj bio sumnjiv, pozvao je MSP i shvatili su da je dete oteto. O celom slučaju, po prijavi majke, bio je obavešten i Interpol.

Bilo sumnjivo

Šef Srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da su teži slučajevi porodičnih odnosa, fenomen koji se često dešava i gde su deca žrtve.

Foto: Informer

 

"Imali smo juče jednu veoma korektnu informaciju iz Saudijske Arabije ambasada u Sarajevu koja je nadležna i za Srbiju. Otac je oteo dete, koji je majka prijavila 6 juna“, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, majka je imala rešenje da otac mora 4.5 puta da viđa dete.

Kako je rekao, nestalo je dete u tržnom centru, otac se više nije javljao i pojavio se juče u Ambasadi u Sarajevu.

Pojasnio je da je ambasador Saudijske Arabije tražio da će dete da preda isključivo majci i Ministarstvo je organizovalo da se majka odvede do Sarajeva.

"Reč je o jednom paru koji se upoznao u Kini, majka se porodila ovde kod nas, a kada je otišla s detetom u Aaudsijku Arabiju, nastali su problemi, ona je dete odvela iz Saudsijke Arabije“, kaže Dačić.

Devojčica srećna

Devojčica koja je predata majci bila je srećna što je opet sa majkom.

Dačić se zahvalio ambasadoru Saudijske Arabije koji je postupio i ljudski i profesionalno i pozvao sve da se jave kad nastane problem i da ne čekaju.

"Mi nismo velika država, ali imamo organizovan krizni štab koji ovakve stvari mora da rešava istog momenta“, kaže šef srpske diplomatije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 10 meseci

Свака част за амбасадора и велико хвала.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija