• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

24.06.2023

12:12

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita

Društvo

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita

Podeli vest

Ministarstvo prosvete obaveštava učenike osmih razreda i njihove roditelje da su preliminarni rezultati završnog ispita preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni danas, u 11 časova, na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs), što je skoro dan ranije nego što je to predviđeno kalendarom upisa, navedeno je u saopštenju.

Mogućnost ranije objave rezultata završnog ispita posledica je, kako navode, unapređenja informacionog sistema i procesa za realizaciju završnog ispita na kom su radili Ministarstvo prosvete, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Fakultet organizacionih nauka. Rezultati objavljeni dan ranije pružaju dodatno vreme deci da zajedno sa svojim roditeljima sagledaju rezultate testova i pripreme eventualne prigovore.

Unapređenje koje je implementirano od ove godine odnosilo se na uspostavljanje 33 centra za skeniranje testova, što je omogućilo veću efikasnost i objektivnost ovog dela procesa. Takođe, unapređivanjem

celokupne efikasnosti procesa, u odnosu na prethodne godine, kada se raspodela po školama odigrala 13. jula, ove godine će to biti čak deset dana ranije, 3. jula.

Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nastaviće da unapređuju proces završnog ispita, u cilju da se deci pruži maksimalna podrška tokom ovako važnog procesa za njihovu budućnost.

Takođe, nastavkom rada na efikasnijem procesu, čitavim porodicama olakšavamo i skraćujemo neretko stresan proces upisa i obezbeđujemo im više vremena za organizovanje sopstvenog vremene tokom dana raspusta, rasterećenih od obaveza u vezi sa upisom u srednju školu, navedeno je u saoštenju Ministarstva prosvete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija