• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2023

13:14

Potpisani ugovori o pomoći izbeglicama i interno raseljenim licima na Savskom vencu

Opština Savski venac

Društvo

Potpisani ugovori o pomoći izbeglicama i interno raseljenim licima na Savskom vencu

Podeli vest

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević potpisali su danas u zgradi Opštine tri ugovora o saradnji koji su namenjeni za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu i rešavanje stambenih potreba izbeglica koja žive u neformalnom kolektivnom centru na teritoriji Savskog venca.

Ugovori će biti realizovani kroz dodelu pomoći u vidu kupovine tri seoske kuće sa okućnicom, kao i kroz dodelu građevinskog i drugog materijala i opreme za popravku ili njihovu adaptaciju.

Istakavši da je Opština Savski venac od početka godine potpisala ukupno pet ugovora o saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, predsednik Miloš Vidović je naglasio važnost pružanja pomoći izbeglim i interno raseljenim licima koja žive na ovoj teritoriji, a u cilju poboljšanja uslova stanovanja.

-Pomoć koju ovim putem dodeljujemo predviđena je za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom kao i za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće. Zahvaljujući Ugovoru o saradnji sa Komesarijatom u cilju realizacije pomoći lica sa boravištem na Savskom vencu, Opština ovaj projekat sprovodi već nekoliko godina zaredom, i u projektu učestvuje sopstvenim sredstvima u iznosu od najmanje 10% - izjavio je predsednik Opštine Vidović.

Foto: Opština Savski venac

 

-Komesarijat je u toku ove godine podržao Gradsku opštinu Savski venac opredelivši joj 8.865.000 dinara kao pomoć za stambeno rešavanje pitanja izbeglica i poboljšanje uslova života interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, dok je Opština kao svoje učešće izdvojila 985.000 dinara. Potpisivanjem današnjih ugovora biće obezbeđeno 6 porodica iz neformalnog kolektivnog centra, od toga 5 porodica irl i 1 porodica izbeglica. Realizacija ovih ugovora se očekuje u narednih godinu dana i Komesarijat će pružiti maksimalnu podršku jedinicama lokalne samouprave kako bi se obezbedio krov nad glavom ovim porodicama - rekla je komesarka Nataša Stanisavljević.

Dodavši da je ovo je drugi put ove godine da Savski venac potpisuje ugovore sa Komesarijatom i na taj način pomaže sugrađanima, predsednik Vidović je izdojio da će zajednički cilj ostati rad na poboljšanju socijalno-ekonomskih uslova građana kroz programe za trajno rešavanje stambenog pitanja i ekonomsko osamostaljivanje i osnaživanje najugroženijih porodica na teritoriji GO Savski venac.

Pored GO Savski venac, Komesarijat je podržao još tri jedinice lokalne samouprave sa ukupno 14.850.000 dinara. Na teritoriji grada Beograda postoji 11 neformalnih kolektivnih centara u kojima prema prema popisu iz 2019. godine boravi 289 lica, a kada govorimo o Opštini Savski venac na ovoj teritoi postoji jedan neformalni kolektivni centar u kojem je smešteno 60 lica – poručeno je iz Komesarijata.

-Važno je istaći volju Komesarijata za izbeglice i migracije i opštine Savki venac da se za lica koja borave u istom obezbede bolji uslovi stanovanja i da se neformalni kolektivni centar zatvori. Uložićemo sve napore i nastaviti sa podrškom kako bi što veći broj porodica rešio svoje stambeno pitanje - zaključila je komesarka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija