• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.08.2023

18:57

A šta da su Srbi ovo uradili?! Lidija opisala ponašanje stranaca na letovanju u Grčkoj - vrhunac paradajz turizma!

Shutterstock

Društvo

A šta da su Srbi ovo uradili?! Lidija opisala ponašanje stranaca na letovanju u Grčkoj - vrhunac paradajz turizma!

Podeli vest

Ponekad, tokom boravka na letovanju, uvek nam u oči upadaju stvari koje rade naši sunarodnici, a, sudeći po pričama, pa i iskustvima, sve to iste stvari, rade i stranci. Međutim, dok je kafa u termosu para iz Nemačke "uživanje i štedljivost, kada to uradi neko iz Srbije, on se momentalno pogrdno naziva "paradajz turistom".

Ovu pojavu, primetila je i Lidija, koja je svoje zapažanje pretočila u objavu unutar Fejsbuk grupe "Live from Greece". Naime, ona je navela kako je i sama "paradajz turista", ali da sve ono što rade naše porodice na letovanju, više, a možda čak i sveobuhvatnije, rade i stranci.

U odbranu naših ljudi, ona je dala i primer suseda sa letovanja, porodice iz inostranstva, koja je sa terase unela sto za ručavanje unutra, a u suprotnom pravcu, otišle su komoda i noćni stočić. Njenu objavu, prenosimo vam u celosti.

- Nisam raspoložena za pisanje, ali moram, jače je od mene. Čitam danima o srpskim turistima, naročito onim "paradajz", njihovom ponašanju i slično pa mi je muka. Ovako: jedna sam od, ne tako velikog broja ljudi, koji se "skrpe" za letovanje, najviše zbog deteta, kao 90% Srba - naglasila je Lidija u objavi, pa nastavila:

Foto: Pixabay

- Nemam ništa protiv crnogorskog i hrvatskog primorja, ali za iste pare, u Grčkoj, dobijemo više svega (ne bih detaljsala). Dalje, mogla sam da letujem all inclusive 10 dana, ali rešila sam da budem "paradajz" turista, 15 dana. Stvar izbora. Za razliku od Nemaca, ne nosim termos sa kafom, na plažu, naručim je u baru. Ali, oni su "štedljivi", ja sam "paradajz" turista. Da, deca se čuju na plaži, vrište, smeju se, prskaju, rone, roditelji podetinjili sa njima, valjda su zato i došli na more Samo srpska deca to rade! Bugarska, rumunska rone, ćute, pantomimom dozivaju roditelje. Naravno da se šalim, oni se čuju takođe!

Stranci se "biju" za besplatnu hranu

- U all inclusive hotelima, mrtva je trka među turistima, raznih nacija, ko će više da stavi u tanjir, tako da najgori nismo, ali se redovno priča da jesmo. Komšije do nas (stranci), uneli sto za ručavanje u apartman (pojma nemam zašto), na terasu izneli komodu i noćne stočiće. Ali, to su "pametni" stranci. Šta mi ima da gledamo šta oni jedu, možda bi im naš sin, tražio nešto. Ovako su sigurni, što se obroka tiče. Elem, da smo mI to uradili, već bi bili na nekom portalu. O tome, kako mere svaki gram svega što kupe, neću da pišem. Eto, malo da "pljucnem" po drugima, ukratko, materijala ima, ali me mrzi - napisala je ona u objavi, koja je već dva dana u žiži pažnje članova grupe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija