• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2023

09:31

Ova grupa građana uskoro dobija novac! Evo šta je potrebno od dokumentacije i kako možete da se prijavite!

Shuterstock

Društvo

Ova grupa građana uskoro dobija novac! Evo šta je potrebno od dokumentacije i kako možete da se prijavite!

Podeli vest

Svi nezaposleni koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje 22. septemra će dobiti redovnu novčanu naknadu za avgust 2023. godine preko Banke Poštanska štedionica. Kako navode u NSZ već 23. septembra počeće isplata privremene novčane naknade za jul osobama koje žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije.

Da podsetimo, da biste podneli zahtev za novčanu naknadu, uslov je da ste prethodno prijavljeni na evidenciju nezaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Ukoliko se niste već prijavili na evidenciju redovnim putem, a želite elektronski da podnesete samo zahtev za naknadu, potrebno je da se prvo prijavite na evidenciju.

Posle toga možete da nastavite online prijavu tako što ćete popuniti obrazac zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu, koji se može preuzeti sa sajta NSZ.

Foto: emitphoto

 

Ovaj formular može da se popuni na računaru i snimi, tada se ne potpisuje, ali se unose svi podaci ili može da se odštampa, popuni, skenira ili fotografiše i i sa svim potrebnim dokazima pošalje na mejl adresu nadležne filijale.

Potrebna dokumentacija

Radi efikasnijeg postupanja po zahtevu, poželjno je da se dostave i skenirani ili fotografisani dokazi:

1. O prestanku osiguranja

2. O stažu osiguranja u zemlji i inostranstvu

3. O zaradi / naknadi zarade / osnovici osiguranja:

4. Dokazi neophodni za podnošenje prijave na zdravstveno osiguranje za članove porodice

Кada se zavede zahtev za novčanu naknadu, na mejl sa kojeg je poslat, Filijala NSZ će dostaviti potvrdu o prijemu podneska. Sva naknadna komunikacija odvijaće se telefonom ili putem mejla sa koga ste se prijavili.

Jako je važno da prilikom prijave, bez obzira da li je elektronska ili na šalteru, vodite računa da se zahtev podnosi NSZ u roku od 30 dana od prestanka radnog odnosa ili prestanka osiguranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija