• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2023

07:30

Srpkinji u Grčkoj pronađen ukradeni automobil! Policajci je maltretiali kao da je kriminalac, a na granici je doživela novi šok!

Grčka info printscreen

Društvo

Srpkinji u Grčkoj pronađen ukradeni automobil! Policajci je maltretiali kao da je kriminalac, a na granici je doživela novi šok!

Podeli vest

Porodica iz Srbije pronašla je svoj automobil ukraden tokom letovanja u Grčkoj, a dok je pokušavala da ga vrati u Srbiju, prošla je golgotu.

Desetinama srpskih porodica ovog leta u Grčkoj ukradeni su automobili tokom letovanja, a oni kojima su kola pronađena, kako kažu, prošli su kroz pravu agoniju zbog velike neprofesionalnosti grčke policije. Ističu da su ih u nekim situacijama tretirali kao kriminalce umesto kao žrtve.

Jedna od porodica koje su imale sreće da im automobil bude pronađen podelila je svoje neprijatno iskustvo na društvenim mrežama.

Supruga vlasnika automobila Lj. A. (ime poznato redakciji) saznala je 14. septembra da im je automobil pronađen. Ispostavilo se da su kola nađena 11 dana ranije, ali ni sama ne zna zašto je grčka policija čekala skoro dve nedelje da ih o tome obavesti.

- Automobil je pronađen blizu bugarsko-grčko-turske granice. Ukraden je 3. avgusta, pronađen je 3. septembra, a nama su javili da dođemo po njega 14. septembra. Policija nije dala mom suprugu da slika ostale ukradene automobile na tom parkingu... Tamo se nalazi automobil "nisan kaškaji" crne boje, novosadskih tablica, a tu je i "pežo 307" karavan, beogradskih tablica, braon boje. On je baš u lošem stanju - napisala je Lj. A. i dodala da je i njihov automobil oštećen.

Foto: Grčka info printscreen

 

 

Ona ističe da je sigurna da su delovi njihovog ukradenog automobila pokradeni naknadno, na policijskom parkingu, a ne da su to uradili krijumčari migrantima koji su i ukrali njihov automobil u Solunu.

Kola na šlep

Vlasnik ovog automobila je ispričao do detalja kako su prošli "ko bosi po trnju".

- Na ulazu u Grčku nas je dočekao granični policajac sa vrlo drskim pogledom i pitanjem: "Što ste došli ovde?" Objasnili smo mu situaciju šta se dogodilo, ali on nam nije verovao. Došli smo u situaciju da on zove policijsku stanicu Sufliju u kojoj smo bili da bi se uverio da li pričamo istinu. Kao da smo na granicu došli sa tenkom, a ne šlep-službom. Dok smo čekali da nas puste, ostali policajci su nam u međuvremenu detaljno pretresali auto. Kada se uverio da pričamo istinu, došao je do nas i rekao: "Nemojte slučajno da budete u stanici pre devet ujutru." A sve se dešavalo oko 22 časa - navodi ovaj čovek.

On ističe da je na parkingu gde policija smešta ukradene automobile video mnogo vozila. Prema rečima našeg sugrađanina, pokušao je da zamoli policajce da "osposobi" svoj automobil za stavljanje na šlep, dok se ne završi sva neophodna papirologija, a onda je usledio hladan tuš.

- U prvom momentu nam nisu dozvolili da stavimo automobil na šlep. Uz ubeđivanje su pristali da ga utovarimo, ali samo dok policajac stoji pored nas. Policajac koji je bio sa nama stavio je na sebe punu ratnu opremu! Dok smo tovarili naš automobil, donesen je i "kaškaji" novosadskih tablica. U kakvom je stanju bio, zaista nemam srca da pričam. Vlasnicima kojima su ukradena kola samo mogu da poručim da se tamo kola smenjuju kao na traci i da je to Grcima sasvim normalno. Mi smo potom dobili papir od policije, natovarili auto i došli na grčko-bugarsku granicu. Tada je počela nova drama - prepričava naš G. R.

Nova drama

Kako kaže, na grčko-bugarskoj granici proveli su pet sati.

- Ispostavilo se da smo mi ukrali sopstveni auto, jer gospoda iz grčke policije nije obavestila Interpol da je auto predat vlasnicima, odnosno da nije više pod potragom. Tada smo pozvali policijsku stanicu u kojoj smo pokupili automobil i kazali da imamo problem. Potom smo upali u istu situaciju na izlasku iz Bugarske. Tu se problem rešio nakon sat vremena čekanja - napisao je čovek kome je ove godine preselo letovanje u Grčkoj i poručio: - Čuvajte svoja kola, niste ni svesni u kakvoj su opasnosti vaši ljubimci dok ste u Grčkoj!

Krijumčari kradu kola na parkinzima tržnih centara

Prema dosadašnjim iskustvima, lopovi u Grčkoj najčešće kradu automobile na parkinzima velikih supermarketa i tržnih centara. Takođe, kola nestaju i na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis, ali i na parkingu Akva-parka "Voterlend". Takođe, prethodnih meseci naši turisti su se žalili da su im automobili ukradeni i na parkinzima u blizini plaža na Halkidikiju.

Srbi su ostali bez automobila i na Glifadi u Atini. Ipak, slučaj koji je najviše privukao pažnju ovoga leta bila je situacija u kojoj se našla porodica iz naše zemlje, koja je odmah, istog jutra po dolasku na letovanje ostala bez kola.

Lopovi ukradene automobile uglavnom koriste za krijumčarenje migranata, a po završenom poslu vozila ostavljaju gde stignu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija