• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

25.09.2023

14:28

Počeo sajam naoružanja! Dron doleta 60 kilometara premijerno pred domaćom publikom

Informer

Društvo

Počeo sajam naoružanja! Dron doleta 60 kilometara premijerno pred domaćom publikom

Podeli vest

Tokom četiri sajamska dana Međunarodnog sajama naoružanja i vojne opreme Partner 2023 svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača.

Među izlagačima nalazi i domaća inovativna kompanija PR-DC, a glavni inženjer kompanije Miloš Petrašinović najavljuje mnogo noviteta koji očekuju sve posetioce u Hali 4, gde će oni izlagati na štandovima 4019 i 4032.

Nakon otvaranja sajma, štand kompanije obišli su i potpredsednik Vlade i minista odbrane Miloš Vučević, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil, kao i delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.
- Mi predstavljamo novu lepezu dronova iz serije IKA-20, sa raznim naoružanjima. Pre svega IKA-20 Bombarder, koji je sada u svojoj trećoj generaciji, izbacuje 12 mina i potpuno je spreman za osvajanje svetskog tržišta. Pored IKA-20 Bombardera, pokazujemo i druge bespilotne letelice serije IKA, među njima i dron koji nosi različite vrste naoružanja, a može nositi čak i drugi dron koji ima fiksna krila. Dolet ovog drona je sada 60 kilometara i on je trenutno jedan od najpopularnijih na tržištu. On je jedna od ekskluziva koje ćemo prikazati sada na Partneru i drago nam je što ce se to dogoditi baš u našoj zemlji - kaže Petrašinović.

Foto: Informer

 

Kako glavni inženjer kompanije pojašnjava, njihovi uspešni nastupi na sajmovima širom sveta, poput UMEX-a u Abu Dabiju ili EUROSATORY-ja u Parizu, se sada višestruko isplaćuju.

- Ovo je najveći regionalni sajam naoružanja i na naše veliko zadovoljstvo, na Partner dolaze i delegacije Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, na najvišem mogućem nivou. Mi se znamo sa sajmova u njihovim zemljama, i sada je red na nas da uzvratimo gostoprimstvo. Pored toga, oni će iskoristiti svoj boravak u Beogradu kako bismo finalizovali ugovore koje smo tada dogovorili. Tako da našu kompaniju očekuje jedna uzbudljiva, naporna ali siguran sam uspešna nedelja -  kaže Petrašinović.


Kompanija PR-DC proslavila je letos svoj treći rođendan i kako kaže Petrašinović, sva uspešna izlaganja širom sveta dovela su do izuzetno uvećane potražnje za njihovim dronovima.

- Naša kompanija se ubrzano razvija i istina je da smo trenutno na najslađim mogućim mukama za jednu firmu, a to su kapaciteti da isporučimo sve dronove za koje postoji interesovanje. Izvesno je da ćemo od januara proizvoditi nekoliko hiljada dronova godišnje. Ali kako raste potražnja, tako logično raste i naš tim. Neizmerno sam ponosan na sve naše inženjere, saradnike, sve ljude u velikom lancu proizvodnje. Poznato je da sarađujemo sa Mašinskim fakultetom i Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu i da odatle dolaze novi članovi naše PR-DC porodice. Neskromno mogu da kažem da su naši inženjeri zaista jedni od najboljih na svetu tako da znanja i ideja imamo i uveren sam da ćemo uvećati naše proizvodne kapacitete sa istim ili čak boljim nivoom kvaliteta proizvoda. Pozivam sve zainteresovane subjekte, ali i građane poslednjeg dana, da posete Partner, kao i naše štandove, i sami se uvere kakve dronove Srbija izvozi u svet -  zaključuje Petrašinović.

Foto: Informer

 

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme PARTNER 2023 biće održan od 25. do 28. septembra. Četvrtog dana sajam će biti otvoren i za građane, a svi koji planiraju da dođu treba prethodno da izvrše onlajn prijavu, nakon čega će dobiti odobrenje i dalja uputstva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srđa

pre 7 meseci

Naša odbrambena industrija je veoma snažna, ima najviše standarde i veoma je konkurentna.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija