• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.10.2023

11:02

Vesić poručio - Od početka akcije “Priključi se” više od 8.000 prijava građana podnelo uredne zahteve samo u Beogradu

Zoran Sinko

Društvo

Vesić poručio - Od početka akcije “Priključi se” više od 8.000 prijava građana podnelo uredne zahteve samo u Beogradu

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se do 29. septembra samo u Beogradu za legalno priključenje na komunalnu infrastrukturu podneto 8.038 urednuh zahteva od građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima i podsetio da prijave traju do 15. oktobra

On je naveo da je ovo omogućeno izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju koje su donete na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da se to odnosi samo na građane koji sa svojim porodicama žive u nelegalno izgrađenim objektima, ali ne i na poslovne objekte niti na investitore.

- Prijavljivanje je počelo 15. septembra i za 14 dana, do 29. septembra, imali smo 8.038 urednih prijava samo u Beogradu. Prijave traju do 15. oktobra, a najveću navalu očekujem poslednjih sedam dana u skladu sa našim mentalitetom da obično stvarno radimo u poslednjem trenutku - rekao je Vesić gostujući na televiziji „Blic“.

Podsetio je da je resorno ministarstvo odštampalo brošuru u kojoj je navedena sva dokumentacija potrebna da bi se građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima prijavili za priključenje na komunalnu infrastrukturu i dodao da se brošura može naći na sajtu ministarstva i svih opština u Srbiji, kao i da se može preuzeti na šalterima opština.

- Prijava je veoma jednostavna. Svi koji sa porodicama žive u nelegalnim objektima mogu da dokažu da time rešavaju svoje stambeno pitanje, da nemaju drugu nekretninu i da dobiju pravo da se legalno priključe na struju, vodu, kanalizaciju, gas i grejanje - rekao je Vesić.

Naveo je da građani do 15. oktobra samo stiču pravo da dobiju legalne priključke, a da dinamika priključenja zavisi od kapaciteta nadležnog preduzeća i da će priključak plaćati kao i svi drugi građani, te pozvao sve da iskoriste ovu mogućnost i da se prijave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija