• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2023

06:11

Kraj drame! Srpski državljani iz Izraela sleteli u Beograd! "Raketa nas je promašila!"

ATAIMAGES

Društvo

Kraj drame! Srpski državljani iz Izraela sleteli u Beograd! "Raketa nas je promašila!"

Podeli vest

Drugi avion sa evakuisanim srpskim državljanima iz Izraela sleteo je u 01.33 časa na aerodrom "Nikola Tesla".

Avion na letu JU 9071 krenuo je 40 minuta posle ponoći iz Tel Aviva.

Ukupno 132 putnika ukrcala su se na avion nakon dvodnevne agonije na aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu.

Protojerej Dejan Krstić, vršilac dužnosti rektora Bogoslovije u Nišu, na aerodromu je rekao da je "na ovom letu grupa naših učenika koji su u okviru jedne veće grupe pohodili sveti grad Jerusalim i neke druge svetinje u sklopu maturantske ekskurzije".

- Hvala najpre Bogu, potom njegovoj svetosti patrijarhu i gospodinu ambasadoru u Izraelu za sve što su učinili da se dvodnevna agonija završi - prenosi Kurir njegove reči.

Foto: ATAIMAGES

 

Marija Jovanović iz Niša kaže da su bili na pokloničkom putovanju.

- Bilo je strašno. Produžili smo putovanje za jedan dan, čekajući ovaj let. U subotu je bio planiran, ali je bio zatvoren aerodrom - kaže ona a prenosi Kurir.

Jedan od putnika, Nikola, kaže da je po dolasku u Beograd čuo za raketni napad Hamasa na aerodrom "Ben Gurion".

Foto: ATAIMAGES

 

- Bilo je zeznuto malo poslednjih dana. Danas je bilo ok, sad su nam rekli da nas je zamalo promašlila raketa. Na aerodromu je gužva, ostalo je u redu - kaže on.

Luka Radović, sportista koji je doputovao iz Tel Aviva, mislio je da će agonija potrajati.

- Situacija u Tel Avivu nije naivna, malo se smiruje. Mislim da će ovo da se oduži na više dana. Dosta je ljudi je poginulo, dosta je talaca, čak i žena i dece, to je problem Izraelu - rekao je on.

Foto: ATAIMAGES

 

Miloš Krstić, putnik iz Aleksinca, kaže da su videli jezive scene.

- Bili smo u Jerusalimu. Bilo je jezivo poluprazno. Videli smo hapšenja muslimanskih ekstremista. Pre toga smo bili u Vitlejemu, tamo je bilo mirno. Generalno, dobro smo prošli - kaže Krstić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija