• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.MARIĆ

10.10.2023

15:46

Ne piše joj se dobro! Evo kolika kazna preti vlasnici lavice Kikice

printskrin/instagram/192_rs

Društvo

Ne piše joj se dobro! Evo kolika kazna preti vlasnici lavice Kikice

Podeli vest

Žena iz Subotice tereti se da je zlostavljala mladu lavicu koja je usled zanemarivanja uginula u Palićkom zoološkom vrtu i sada joj preti šest godina zatvora!

Ona se na društvenim mrežama hvalila svojom ljubimicom sa kojom je pozirala, a juče je policija pretresom stana koji je koristila pronašli  kod nje i 18 afričkih albino džinovskih puževa koji su zabranjeni za držanje.

Puževi su smešteni u Zoološki vrt na Paliću, a policija će protiv osumnjičene podneti krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Foto: Zoran Sinko

 

DA JE LAVIĆ NEKOG POVREDIO, KAZNA PRETILA BI TEŽA KAZNA

Kako su saopštili nadležni, sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginuo.
Advokat Gvozden Grgur za Informer kaže da u konkretnom slučaju postoje osnovi sumnje da je uhapšena izvršila dva krivična dela zajedno i to krivično delo Ubijanje i zlostavljanje životinja i krivično delo Unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. 
- Za oba konkretna krivična dela predviđena je kazna zatvora u tranjanju od po tri godine koja se izriče zajedno sa novčanom kaznom s obzirom da se radi o težem obliku ovih krivičnih dela jer su u pitanju posebno zaštićene životinjske vrste. Ako bi se desilo da vlasnici ovih životinja koje često mogu biti opasne za ljude iste puste u prirodu, te ukoliko bi životinja nekog povredila tada bi se radilo o krivičnom delu Izazivanje opšte opasnosti gde je u najtežem obliku ovog krivičnog dela zaprećena veoma visoka zatvorska kazna- kaže Grgur.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija