• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.10.2023

10:47

Broj učesnika nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" premašio milion!

printscreen

Društvo

Broj učesnika nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" premašio milion!

Podeli vest

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", premašio je jedan milion, saopštila je danas Vlada Srbije.

Od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije Uzmi račun i pobedi, što je, kako navodi Vlada Srbije, neverovatno dobar odziv i govori o izuzetno visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije.

Imajući u vidu da je ovo prvo "digitalno" izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvate digitalizaciju, ističu iz vlade Srbije.

Iako je drugi krug još uvek u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sad - građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa. Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu.

Foto: Shutterstock

 

Vlada Republike Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) zahvalili su svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije.

- Uvereni smo da je nagradna igra jedan od najboljih alata za podizanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, važnosti plaćanja poreza i uzimanja fiskalnog računa pri svakoj kupovini - ističe se u saopštenju vlade.

Vlada podseća da pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu. Izvlačenja se emituju subotom u 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Aplikacija "Uzmi račun i pobedi", koju su razvili Poreska uprava i Ministarstvo finansija, je potpuno besplatna za korišćenje i može se preuzeti preko mobilnog telefona. Vlada poziva sve građane koji to još uvek nisu učinili, da instaliraju aplikaciju i skeniraju račune – jer tako ne samo da imaju šansu da osvoje stan, već daju važan doprinos zdravoj ekonomiji i društvu.

Kako se navodi, svi dobijaju kada siva ekonomija gubi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00