• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

11.11.2023

15:05

Ovo će biti užički "Golden Gejt": Kinezi grade most preko reke Đetinje dug 260 metara

Rina

Društvo

Ovo će biti užički "Golden Gejt": Kinezi grade most preko reke Đetinje dug 260 metara

Podeli vest

U skladu sa projektom i instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odvijaju se radovi na izgradnji obilaznice oko Užica. Prema informacijama iz kineske kompanije „Power construction corporation of China, Limited“, kojoj su povereni radovi vredni 30 miliona evra, teren je očišćen, izgrađeni su svi pristupni putevi i u toku je postavljanje drugog od ukupno 44 šipa.

- Odmah pri početku pružanja trase, nakon denivelisane raskrsnice “Surduk” predviđena je izgradnja mosta preko reke Đetinje dužine oko 260 metara. Pred završetak pružanja nove saobraćajnice, predviđena je površinska trokraka raskrsnica na koju je priključen put koji vodi od Užica. Brzina na ovoj deonici projektovana je na 60 kilometara na čas, a gradiće se dve trake širine 3,25 metara. Osim mosta preko reke Đetinje, radi prelaženja preko depresija terena duž trase saobraćajnice predviđeno je sedam mostovskih konstrukcija raspona od 20 do 130 metara - kazali su kineski inženjeri.

Foto: Rina

 

 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prethodno je potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, čiji je investitor JP Putevi Srbije. Prema dokumentu koji je izradio Institut za puteve AD Beograd, deonica dužine približno 4.8 kilometara počinje denivelisanom raskrsnicom “Surduk”, na spoju sa Zlatiborskim putem u mestu Surduk. Na kraku petlje Bajina Bašta – Užice projekat predviđa izgradnju galerije, a u zoni same denivelisane raskrsnice primenjena je i kružna raskrsnica.

Foto: Rina

 

 

- Teretni saobraćaj biće izmešten iz grada, bezbednost svih biće povećana, a poboljšaće se stanje u vezi sa aerozagađenjem. Biće izgrađen novi most preko reke Đetinje povezujući stari magistralni put sa naseljem Sinjevac, a u planu je izgradnja još sesam mostova na obilaznici. Obilaznica oko Užica biće u perspektivi povetzana sa tunelom ispod Kadinjače i putem prema Republici Srpskoj. Bolji život Užičana, svih građana u Zlatiborskom okrugu, rast turizma i ekonomije biće dobre posledice ovog projekta - kazala je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Izgradnja obilaznice oko Užica proglašena je projektom od nacionalnog interesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija