• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

02.12.2023

09:10

"Video sam kolike su cene stanova, i počeo da živim u kamperu": Miloš obilazi svet kamperom, a zimu će provesti u prirodi

Informer

Društvo

"Video sam kolike su cene stanova, i počeo da živim u kamperu": Miloš obilazi svet kamperom, a zimu će provesti u prirodi

Podeli vest

Miloš Prelević (36) poreklom iz Novog Sada, godinama je živeo na Tajlandu gde se bavio ronjenjem i fotografijom. Kada je čitav svet zahvatila pandemija korona virusa, Miloš se vratio u rodnu Srbiju ne sluteći kako će živeti, ali je po svemu sudeći ispunio svoj veliki san.

Iznajmio je stan, i ubrzo shvatio da nije srežan. Stan je skup, a on nije u njemu. 

- Kada sam se vratio sa Tajlanda gde sam živeo na malom ostrvu, iznajmljivao sam stan. neretko se dešavalo da u stanu provedem čitavih pet dana, a onda sam došao na ideju da živim u kamperu. Pritom, moram da naglasim da su stanovi jako skupi, a ovo je podosta isplativija opcija - priča Miloš za Informer. 

Miloš se bavi fotografijom, ronjenjem i programiranjem, te je od svog kampera napravio kuću i pokretnu kancelariju. 

- Budući da se bavim ovim poslovima, meni je sjajno što mogu da radim u bilo kom trenutku gde god ad se nalazim - objađšnjava Miloš i dodaje:

- Ovaj način života mi pre svega daje jednu veliku slobodbnu, psihički mir i nekako sam srećan. Ujutru otvrim vrata od kampera, skuvam kafu, a onda uzmem aparat i idem, tražim priče i zanimljive kadrove. Kada se uželim grada,. prijatelja i buke, odem kod njih, ali se prirodi uvek rado vraćam - priča nam svetski putnik. 

Epilog kakav nije očekivao!

- Kada sam rekao mojima da idem da živim u kamperu, nekako se sve dogodilo blago. Bilo je raznih reakcija, ali ništa specijalno što me je iznenadilo. Znate kako, ja sam sada u Kikindi, a večeras ne znamgde, sutra takođe, jer imam svu slobodu. Kada sam živeo u stanu, dođem, ono buka i galama, ja sednem u kamper i odem na Frušku goru da spavam. Sada, spavam spokojno i živim onako kako želim - kaže Prelević.

Kako ističe, zima je tu, ali je se ne boji. 

- Planiram celu zimu da budem u kamperu, jer imam sve što mi je potrebno. Bilo je teško adaptirati ceo kamper i jako stresno, jer ništa nisam znao, ali sam nekako uspeo. Imam vodu koju najčešće nabavljam na pumpi, gde kupujem dizel za grejanje, preko dana grejem, dok se uveče zavučem u vreću za spavanje i tako uštedim na dizelu, što bioh ga trošio ako ne mkoram. Kaper jeste manji, ali je potpuno funkcionalan - zaključuje Miloš za naš portal. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija