• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.12.2023

16:27

Drastično pojeftinjenje iznajmljivanja stanova u ovom gradu: Kirije pale više od 30%

Shutterstock

Društvo

Drastično pojeftinjenje iznajmljivanja stanova u ovom gradu: Kirije pale više od 30%

Podeli vest

U Novom Naselju u Novom Sadu u novembru je zabeležen pad oglašenih kirija za više od 30 odsto i tu je prosečna cena izdavanja stana od 50 kvadrata pala na 300 evra.

Prema najnovijem izveštaju sajta Nekretnine.rs, najveći rast kirija zabeležen je takođe u Novom Sadu, na Grbavici gde su kirije u novembru porasle za 18,58 odsto, tj. za stan od 50 kvadrata u proseku vam sada treba oko 670 evra.

Što se Beograda tiče, najveći pad zabeležen je u centru grada, gde su kirije pale za oko 4,6 odsto te se sada u proseku stanovi od 50 kvadrata na ovoj lokaciji izdaju za oko 825 evra u proseku. Drugi najveći pad zabeležen je na Paliluli gde je prosečna cena izdavanja stana po kvadratu pala na 12,3 evra, tj. pala je za 3,91 odsto.

Kirije su pojeftinile i na Vračaru, za 0,64 odsto te će vas kvadratni metar stana mesečno tu izaći oko 15,6 evra.

Kirije u Beogradu u novembru su poskupele na Novom Beogradu (0,64 odsto), Mirijevu (7,06 odsto) i Voždovcu (2,73 odsto).

Kirije u drugim gradovima u Srbiji

U Novom Sadu, pored navedenog Novog Naselja, pad je zabeležen i u centru grada (od 7,76 odsto) te se stan od 50 kvadrata tu iznajmljuje za oko 535 evra u proseku.

Kao što je već navedeno najveći rast je zabeležen na Grbavici, a u Podbari kirije su poskupele oko 1,82 odsto.

U Nišu kvadrati su pali u Panteleju i Paliluli, 3,13 i 1,72 odsto, dok su cene izdavanja porasle za 3,28 odsto u Bulevaru Nemanjića. U Durlanu u novembru nije bilo promena.

U Kragujevcu kirije su porasle 1,72 odsto, dok su u Pančevu one pojeftinile preko 5,4 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija