• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

11.12.2023

12:12

Igor Jurić za Telecast: Amber alert će se aktivirati do tri puta godišnje!

Youtube/Telecast

Društvo

Igor Jurić za Telecast: Amber alert će se aktivirati do tri puta godišnje!

Podeli vest

U najnovijoj epizodi Telcasta, podkasta kompanije Telekom Srbije – jednog od tri najbolja u kategoriji tehnologije – gost autorke i voditeljke Minje Miletić bio je Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Jurić je govorio o „Amber alert“ sistemu, vršnjačkom nasilju, upotrebi veštačke inteligencije u osnovnim školama.

„Amber alert“ predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece. Prvi put, kod nas je uveden 25. oktobra kada smo svi dobili SMS poruku obaveštenja. Sistem se pokreće kada se ispune određeni kriterijumi, a osnovni je kada policija pouzdano sazna da je dete u životnoj opasnosti.

„Sistem će se pokretati jednom do tri puta godišnje, imajući u vidu okolnosti i statističke podatke“, rekao je Jurić, koji je bio član radne grupe koja je pokrenula „Amber alert“ u Srbiji i dodao, da je jako bitno, kada se dete pronađe, da se odmah povuku sve informacije koje društvene mreže dele na svojim platformama i na taj način se smanji kasnija mogućnost zloupotrebe samih informacija za dete.

O projektima koji su u planu, načinu kako tehnologija može pomoći, kao i o mnoštvu tema u vezi sa bezbednošću dece kako u realnom, tako i virtuelnom životu, možete pogledati i poslušati na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija