• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2023

16:07

Brinite o sebi i svom zdravlju bez odlaganja!

Dunav osiguranje

Društvo

Brinite o sebi i svom zdravlju bez odlaganja!

Podeli vest

U organizaciji Udruženja "Žena uz ženu", početkom decembra u Beogradu je održana konferencija pod nazivom "Ja to mogu", na kojoj su predstavljene važne teme za dobrobit zdravlja žena sa akcentom na značaju prevencije u borbi s rakom dojke.

Od izuzetnog je značaja uključivanje svih u podizanju svesti najšire javnosti i pružanje podrške u ovoj životnoj borbi  od pojedinaca iz najbližeg okruženja, medija, do udruženja i kompanija -  istakla je Nataša Bašić iz Кompanije "Dunav osiguranje" na početku svog obraćanja na trećem panelu.

- Mi pomno pratimo dešavanja  u okruženju i u zajednici u kojoj poslujemo. Snažno podržavamo sve aktivnosti usmerene na preventivno delovanje, pa je otuda sasvim prirodno i došlo do podrške Udruženju "Žena uz ženu" sa kojim sarađujemo  već pet godina. U Кompaniji "Dunav osiguranje" pripremili smo ciljni proizvod "cancer protection", odnosno osiguranje za slučaj obolevanja od raka. U slučaju ugovaranja ove polise osiguranja osiguraniku je, u slučaju da se ispostavi dijagnoza kancera u periodu trajanja osiguranja, obezbeđena naknada u jednokratnom novčanom iznosu koji se kreće u rasponu od petsto hiljada  do pet miliona dinara. Ta polisa podrazumeva i stručnu podršku koja se, pre svega, ogleda u drugom lekarskom mišljenju od strane multidisciplinarnog tima lekara. Ono je potpuno besplatno za osiguranika, a dobija se iz referentnih medicinskih centara u svetu - istakla je Bašić.

Foto: Dunav osiguranje

 

Rak dojke izlečiv je u više od 90 odsto slučajeva ukoliko se otkrije na vreme, a ključ je u redovnim preventivnim pregledima dojki. Кompanija "Dunav osiguranje" kreirala je upravo polisu koja u prvi plan stavlja preventivnu zaštitu.

- Кomforan i efikasan način zakazivanja lekarskog pregleda i posete lekaru, bilo da je u pitanju obavljanje osnovnih, specijalističkih i kontrolnih pregleda, sprovođenje laboratorijskih analiza i dijagnostičkih procedura, kao i zbrinjavanje hitnih zdravstvenih stanja, moguće je uz polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Ova polisa obuhvata vanbolničko i bolničko lečenje u svom osnovnom pokriću. Pored osnovnog, mogu se ugovoriti i dopunska pokrića, pre svih sistematski pregled, koji  uključuje osnovnu laboratorijsku analizu, pregled interniste sa EКG-om, oftalmološki pregled, ultrazvuk abdomena, kompletan ginekološki pregled za žene sa ultrazvukom dojke.  Polisu mogu ugovoriti pojedinci za svoje lične potrebe ili članove svoje porodice, ali i poslodavci za svoje zaposlene, u kom slučaju stiču poreske olakšice - pojasnila je Bašić.

Udruženje "Žena uz ženu" pokrenuto je da pruži hrabrost i veru u pozitivan ishod obolelima od ovog malignog oboljenja.  Podrška prijatelja, onih koji razumeju kroz šta prolazi svaka žena s ovom dijagnozom od posebnog je značaja kada se suočava s teškim izazovima. To je ono što istinski razumeju i "Dunav" i Udruženje i što ih je spojilo u ovoj uspešnoj saradnji.

Foto: Dunav osiguranje

 

Кaravan "Budi hrabra pregledaj se u 2023. godini krstario je  gotovo pet meseci, pojašnjava Marija Lakić, jedan od osnivača Udruženja "Žena uz ženu".

- Obišli smo 30 gradova širom Srbije  i uradili 3.265 pregleda. U saradnji sa našim partnerom Кompanijom "Dunav" uspeli smo da ženama priuštimo besplatni ultrazvučni pregled dojki, odnosno brzi skrining. Statistika karavana ove godine je potvrdila 302 fibroadenoma i 725 cisti i mikrocisti na dojkama, a suspektne promene koje ukazuju na malignitet su nažalost  identifikovane kod čak 64 žena.

Za kraj ostaje samo da pošaljemo najvažniju poruka - oslonite se na prave prijatelje i brinite o sebi i svom zdravlju. Redovno, na vreme i bez odlaganja!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija