• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

18.12.2023

14:34

Novi detalji skandala u surduličkoj školi: Ukor za dečake koji su  snimali i simulirali oralni se*s

NIS

Društvo

Novi detalji skandala u surduličkoj školi: Ukor za dečake koji su snimali i simulirali oralni se*s

Podeli vest

Učenici šestog razreda, koji su aktereri seks afere koja se nedavno desila u OŠ "Vuk Karadžić" u Surdulici, dobili su ukor nastavničkog veća.

Naime, jedan od dečaka snimao je telefonom, simulaciju oralnog seksa, svog druga i drugarice iz razreda, a nakon toga snimak je počeo da se deli među decom, ali i na društvenim mrežama.


Sve je dospelo u javnost, nakon čega je reagovala škola i prjavila slučaj nadležnim ustanovama i institucijama.

Na snimku se vidi da devojčica leži na podu u učionici, kada joj jedan od dečaka skida pantalone i veš, a potom pokušava da simulira oralni seks, leže preko nje, glumeći da imaju odnose, dok se dečak koji to snima smeje.

Nakon što je slučaj prijavljen Centru za socijalni rad, Višem javnom tužilaštvu i policiji, usledile su mere.
Dragana Nešić, direktorka ove škole, kaže da su dečaci dobili ukor, a devojčica nije. 
- Dečacima su izrečene i mere društveno korisnog rada, koji podrazumeva i izradu prezentacije na temu nenasilja, zatim uključivanje u druge društveno korisne aktivnosti. Određeno je da sa njima rade pedagozi i psiholozi. Mi još uvek čekamo zvanični izveštaj Centra za socijalni rad i tužilaštva. Sve što je bilo u domenu nadležnosti škole, mi smo preduzeli - napominje Nešićeva.
U ovaj slučaj nije bila uključena Školska uprava Vranje, tako da se ne očekuje i njihov izveštaj.


Prema saznanjima, Centar za socijalni rad smatra da u ovom slučaju nije bilo nasilja, već da je ponašanje dečaka i devojčice bilo "neka vrsta tik - tok izazova".


Kako god, nakon ovog događaja u školi, roditelji su počeli da opreznije gledaju na to šta deca snimaju.
- Svi smo počeli da strepimo da se i našem detetu ne desi nešto slično, u kojoj god ulozi se našlo. Deca su nespremna za sve to, povodljiva, tako da smo nekako i uplašeni. Pričamo stalno, ali ko zna šta je sledeće - kaže jedan od roditelja čije dete pohađu ovu školu.


Više javno tužilaštvo, koje je nadležno u ovom slučaju, kaže da je utvrđeno da u postupanju aktera ovog događaja, kako dečaka, tako i devojčice, nema elemenata ni jednog krivičnog dela.

Više Javno tužilaštvo, kao i škola, takođe očekuje zvanični izveštaj Centra za socijalni rad o preduzetim merama u ovom slučaju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija