• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.05.2024

07:27

GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića, ukupan broj glasača 1.602.112

Public

Vesti

GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića, ukupan broj glasača 1.602.112

Podeli vest

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun počeće danas, 21. maja u 20 časova u štampariji Službenog glasnika, saopštio je danas predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

Glasački listići biće štampani na A4 formatu, na papiru plave boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini, navodi se u saopštenju  Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Lukić je naglasio da će biti odštampano 1.602.112 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 17. maj 2024. godine.

On je na sednici GIK, održanoj u ponedeljak, rekao da su svi članovi tog tela, strani i domaći posmatrači, kao mediji pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), i naglasio da su obavešteni i podnosioci izbornih lista da pošalju svoje predstavnike.

Kako se navodi GIK je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun 2024. godine.

Gik je u nastavku sednice odbacio Prigovor birača Branka Stefanovića iz Beograda, podnet 20. maja 2024. godine, protiv Odluke o objavljivanju ukupnog broja birača u gradu Beogradu, jer je podnet od neovlašćenog lica, dodaje se u saopštenju.

Prethodno su usvojeni zapisnici sa 15. i 16. sednice Gradske izborne komisije.

Lokalni izbori u Beogradu održaće se 2. juna,  na njima će građani birati između 14 izbornih lista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija