• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

26.07.2024

23:55

Reči kidaju dušu! Da je Miloje danas tu bio bi ponosan na svoje klince... Mega se ponosi sa pet olimpijaca!

Starsportphoto

Olimpijske igre

Reči kidaju dušu! Da je Miloje danas tu bio bi ponosan na svoje klince... Mega se ponosi sa pet olimpijaca!

Podeli vest

Svi u klubu smo veoma ponosni i zadovoljni jer pet košarkaša koji su afirmisani u redovima Mege sada nastupa na Olimpijskim igrama, to je najbolja potvrda ispravnosti i kvaliteta našeg rada. I Dejan Milojević kao jedan od najzaslužnijih za razvoj Mege danas bi bio ponosan na svoje klince, poručio je generalni menadžer Mege, Goran Ćakić (44).

Izabranici Svetislava Pešića će na takmičenju u Francuskoj igrati u C grupi zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, Portorikom i Južnim Sudanom. Turnir kreće za dva dana, a u prvom kolu (28. jul, 17.15 časova, RTS), "orlovi" će se suočiti sa favorizovanim američkim "drim timom".

U našem nacionalnom timu koji će predstavljati srpsku zastavu na takmičenju u francuskoj prestonici ima čak pet igrača koji su stekli izuzetno košarkaško iskustvo u redovima Mege, a to su Nikola Jokić, Vasilije Micić, Filip Petrušev, Nikola Jović i Uroš Plavšić.

- Kod svih ovih momaka je pre svega prepoznat ogroman talenat, a onda su u Megi dobili prvu i pravu šansu da se takmiče u seniorskoj konkurenciji i stiču bogato iskustvo. Kao veoma mladi su gurnuti u vatru, a kroz specifičnu metodiku treninga u idelanim uslovima koji su im omogućeni, imali su priliku da na pravi način razvijaju svoj igrački potencijal - izjavio je Ćakić.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić

Ćakić ne skriva koliko mu je teško što proslavljeni košarkaš Dejan Milojević više nije sa nama, jer bi on bio jedan od sigurnih naslednika Svetislava Pešića na klupi našeg nacionalnog tima. 

- Zaista smo veoma ponosni na sve njih. Takođe, svi u klubu imamo i veliki osećaj zadovoljstva, jer je ovo najbolja potvrda ispravnosti i kvaliteta našeg rada. I Dejan Milojević kao jedan od najzaslužnijih za razvoj Mege danas bi bio ponosan na svoje klince. Bio je pomoćni trener reprezentacije, asistent sadašnjeg selektora SAD u Golden Stejtu i najozbiljniji kandidat za naslednika Svetislava Pešića. Nažalost, naš Deki nas je prerano napustio - konstatovao je Ćakić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Generalni menadžer kluba koji se takmiči u okviru Jadranske lige, naglašava da je Mega postala prepoznatljiv tim na globalnom nivou, što se potvrđuje redovnim turnejama na najuglednijim američkim koledžima.

- Pozicionirali smo se kao najbolja moguća sredina za razvoj i napredak mladih igrača i od toga sada veliku korist ima srpska košarka što nam je posebno drago. Za Megu su govorili da je klub u kome nema pritiska, da je nebitno da li se utakmice dobijaju ili gube. Pokazalo se da to nije tačno, jer pritisak javnosti i medija ne moži biti veći od onog koji igrači sami sebi postave. Kako bismo drugačije stvorili pobednike poput Nikole Jokića osvajača NBA prstena i trostrukog MVP najjače lige sveta, Vase Micića dvostukog šampiona Evrope koji je i dva puta bio MVP Fajnal-fora evrolige. Petrušev i Jović imaju srebro sa Svetskog šampionata, a ne sumnjam da će njihovim stopama ići i Uroš Plavšić - dodaao je Ćakić.

Foto: Starsportphoto

Uroš Plavšić

Ćakić veruje u naš nacionalni tim, kao i da izabranici Svetislava Pešića imaju kvalitet da osvoje neko od odličja na Olimpijskim igrama.

- I u narednoj sezoni ponovo ćemo imati najmlađi tim. Opet ćemo promovisati značajan broj mladih igrača, po tradiciji ćemo prvi početi sa pripremama za novu sezonu, a uporedo ćemo zdušno podržavati naš nacionalni tim. Mislim da je u reprezentaciji Srbije stvorena dobra hemija i verujem da možemo da dođemo do medalje. To bi bio veliki uspeh, jer je konkurencija žestoka. Međutim, mislim da posedujemo kvalitet, imamo iskusnog selektora koji zna kako se osvajaju trofeji, a nadam se da ćemo imati i malo sreće, koja je neophodna na ovakvim turnirima, i da će košarkaši iz Pariza doneti jednu od medalja - zaključio je Ćakić.

Foto: Starsportphoto

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji
Politika

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji

Srbija trenutno ima jedinstvenu tehnološku šansu koja se pruža jednom u 100 godina – proizvodnja LFP baterija, izjavio je Nemanja Mikać, generalni direktor i osnivač kompanije „ElevenEs“ iz Subotice, za portal Vojvodina uživo. Mi ćemo dokazati da je u Srbiji moguće napraviti industruju vrednu 10 milijardi evra rekao je Mikać u intervjuu za naš portal.

27.07.2024

12:25

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!
Politika

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!

Dezerter Ponoš neprestano vrišti od zavisti što Srbija danas jača, na svim poljima! A hteo bi Ponoš, a ka tom cilju ne zaostaju ni ostali iz tajkunske ekipe lopuža, da našoj Srbiji slome krila! To im je - ideja vodilja! Da bi, po već dobro oprobanom postupku, nastavili da se sa nama i našim vitalnim državnim i nacionalnim interesima igraju, trguju i maste!

27.07.2024

12:21

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija