• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. I.

25.07.2024

18:34

Ovaj grad je najponosniji! Na Olimpijske igre ispratili čak 11 sportista!

Grad Zrenjanin, Aleksandar Blanuša i Olimpijski komitet Srbije

Vesti

Ovaj grad je najponosniji! Na Olimpijske igre ispratili čak 11 sportista!

Podeli vest

Zastavu Srbije na otvaranju 33. Olimpijskih igara u Parizu, najveće svetske smotre sporta, na kojoj učestvuje više od deset hiljada sportista iz dve stotine država nosiće odbojkašica iz Zrenjanina, Maja Ognjenović.

Zrenjanin će, zanimljivo je, predstavljati još 11 sportista i tri stručnjaka! 
Maja Ognjenović putuje u Pariz na svoje pete Olimpijske igre u nizu i kao kapiten odbojkaške selekcije Srbije pokušaće da osvoji i treću olimpijsku medalju.

Saigračica u ekipi biće joj Aleksandra Uzelac, takođe rođena Zrenjaninka.

 

Foto: Grad Zrenjanin, Aleksandar Blanuša i Olimpijski komitet Srbije

Odbojkašica Maja Ognjenović nosiće zastavu Srbije na Olimpijskim igrama

 

Državna rekorderka u skoku udalj Ivana Španović, džudistkinja Milica Nikolić i veslačica u disciplini skif Jovana Arsić još tri su dame koje će predstavljati zrenjaninski sport. Španović i Arsić rođene su u našem gradu i u njemu zabeležile prve sportske uspehe, dok je Nikolićeva članica Omladinskog džudo kluba "Proleter". 

U pojedinačnim sportovima u muškoj konkurenciji predstavljaće nas istaknuti rvači "Proletera" i reprezentacije Srbije Mate Nemeš Georgi Tibilov, a uz njih će u Parizu biti i dva "Proleterova" sportska stručnjaka, članova stručnog štaba rvačke reprezentacije - trener Vojislav Trajković i fizioterapeut Vladimir Milošev.  

 

Plivači Nikola Aćin i Justin Cvetkov, takođe rođeni Zrenjaninci, a Aćin i kao član Plivačkog kluba "Proleter", nastupiće u plivačkoj štafeti Srbije 4h100 metara slobodnim stilom i u Pariz putuju kao aktuelni evropski prvaci. 

Zrenjaninac Milan Piperski biće na Olimpijskim igrama uz borilački ring, kao selektor muške bokserske reprezentacije Srbije. 

Uz košarkaša Dejana Davidovca, Zrenjanin će braniti i zvanično najbolji basketaš sveta, Strahinja Stojačić, čiji je otac Zoran, rođen u Perlezu, a koji je odrastao i prve košarkaške korake napravio u u ovom gradu.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Otvorena izložba „Bata u 90 slika“ u Subotici
Srbija

Otvorena izložba „Bata u 90 slika“ u Subotici

U okviru pratećeg programa 31. Festivala evropskog filma na Paliću, u galeriji Otvorenog univerziteta postavljena je izložba „Bata u 90 slika“, posvećena bardu našeg glumišta Velimiru Bati Živojinoviću.

25.07.2024

16:30

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set