• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2023

10:08

Selaković obišao radove na rekonstrukciji objekta "Stacionar" u Zvečanskoj

Tanjug/S. Radovanović

Društvo

Selaković obišao radove na rekonstrukciji objekta "Stacionar" u Zvečanskoj

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta "Stacionar" Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, čija vrednost, kako je rekao, iznosi 828 miliona dinara.

Selaković je rekao da će objekat biti renoviran u potpunosti, ali da će zadržati isti kapacitet, odnosno da će u njemu, kao i do sada, boraviti 200 dece.

"Vlada Srbije preko Ministarstva za javna ulaganja, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvaja 828 miliona dinara. Na ovaj način pokazujemo svoju spremnost i brigu da posle više decenija, faktički posle jednog veka, objekte koji su bili zapostavljeni rekonstruišemo", istakao je Selaković.

Ministar je naveo da je to samo jedan objekat u nizu koji se renovira i podsetio da je na isti način potpuno renovirana radna jedinica na Karaburmi, a da su u toku radovi na objektu na Voždovcu.
Istakao je i da su spremni projekti za renoviranje tri radne jedinice - Jovan Jovanović Zmaj, Moša Pijade i Drinka Pavlović.

"Studentski dom je u potpunosti renoviran, a preostaje nakon ovoga da vidimo kako da uradimo ustanovu u Sremčici i sedište gerontološkog centra Beograd na Bežanijskoj kosi", rekao je on.

Selaković je naveo da je uveren da će rekonstrukcijom ustanova biti obezbeđen bolji standard njihovog funkcionisanja i da će ne samo korisnici, već i ljudi koji rade u njima imati bolje uslove za rad i boravak.

Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović rekao je da se očekuje da radovi na rekonstrukciji objekta "Stacionar" budu završeni u februaru 2025. GODINE i da obuhvataju zamenu kotla za grejanje, dogradnju  liftova, zamenu stolarije, bravarije, fasade i kompletnih instalacija.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić rekao je da je od velikog značaja što se renovira objekat, navodeći da su u njemu u najvećem broju smeštena deca sa smetnjama u razvoju.

On je istakao da je važno da se menja raspored prostorija, pošto sve mora biti usklađeno sa potrebama dece sa smetnjama u razvoju. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija