• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.12.2023

13:43

"Dunav" i ove godine obradovao decu novogodišnjim paketićima

Tanjug

Društvo

"Dunav" i ove godine obradovao decu novogodišnjim paketićima

Podeli vest

Praznici su vreme darivanja i radosti. Treba izmamiti osmeh na lice svoj deci i učiniti da osete prazničnu magiju. Upravo je to ono što pokreće novogodišnji „Dunav osiguranje“ karavan u okviru kojeg će do Božića biti podeljeno čak 4.150 poklon paketića deci iz cele zemlje.

Prva stanica novogodišnjeg karavana je Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj. Deda Mraz je u ime "Dunav osiguranja“ obradovao 70 hospitalizovanih devojčica i dečaka.

 

- Oni svake godine otprilike u ovo vreme obraduju naše pacijente i zaposlene na dečijoj klinici - kaže Siniša Dučić, direktor Dečje bolnice u Tiršovoj.

- Ovo je već postala tradicija i već više od 10 godina prijatelji iz ’Dunav osiguranja’ donose paketiće za naše pacijente, ali ne samo to – vrlo često učestvuju u donatorskim akcijama za lečenje dece. Zato želim od sveg srca da zahvalim rukovodstvu ’Dunav osiguranja’ na ovom lepom gestu i na pažnji koju su posvetili našoj deci i našim zaposlenima - kaže Dučić.

Kompanija "Dunav osiguranje“ je oduvek posvećena društveno odgovornom poslovanju i zato je ova akcija dragocena prilika da se, sa iskrenim osmesima na dečjim licima, završi i ova godina. "Dunav“ je želeo da ulazak u novu 2024. godinu pamte i naši najmlađi sugrađani kojima je u ovim danima pažnja najpotrebnija.

 

Foto: Tanjug

Zimska bajka - radost druženja i za decu i za Deda Mraza

U ime Kompanije "Dunav osiguranje“, obratio se Milo Marković, član Izvršnog odbora: 

- Prva stanica našeg karavana je dečja klinika Tiršova, gde delimo 70 paketića. Koristim priliku da se u ime ’Dunav osiguranja’ zahvalim kolektivu Tiršove, a da mališanima i njihovim roditeljima poželim srećne novogodišnje i božićne praznike. Da što pre izađu odavde, da što pre odu u svoje domove, da ih prati dobro zdravlje, da rastu brzo, da odrastaju polako, da što više uživaju u svom detinjstvu i da ostvare svoje snove, a Kompanija ’Dunav osiguranje’ biće kao i do sada tu da ih podrži u svemu tome. Što se tiče pomoći i podrške našim najmlađima, to su aktivnosti na koje se Kompanija ’Dunav’ uvek sa posebnom radošću odaziva. To su mali, ali već veliki ljudi, to su već sada veliki budući šampioni i šampionke - zaključuje Marković.

Foto: Tanjug

Siniša Dučić, direktor Dečje bolnice u Tiršovoj i Milo Marković, član IO Kompanije „Dunav osiguranje“sa mališanima

I tu nije kraj. Da bi magija bila potpuna, "Dunav osiguranje“ je za sve mališane i njihove roditelje omogućilo nezaboravno praznično iskustvo – porodica na okupu i besplatna vožnja Magičnim "Dunav“ karuselom u okviru manifestacije "Zimska bajka“ u Savskom parku. 

Uostalom, dajmo reč deci:

- Meni je Zimska bajka mnogo lepa i mnogo mi se sviđa ovde - kaže Marta Mitrović, predstavnica devojčica okupljenih na ovom bajkovitom druženju, i dodaje: 

- Pozdravljam sve drugare, dođite u Zimsku bajku, jer vas ovde čeka besplatna zabava i druženje. Moj siguran prijatelj je ’Dunav osiguranje’, ni ove godine me nije izneverio.

Foto: Tanjug

Marta Mitrović osvojila simpatije Deda Maraza

I  dečaci nisu skrivali utiske sa druženja na Zimskoj bajci. 

- Bilo mi je baš lepo danas. Vozili smo se na karuselu, svidelo mi se mnogo, Deda Mraz mi je dao paketić i bilo je baš lepo. Ja bih voleo da ’Dunav osiguranje’ opet i sledeće godine organizuje nešto ovako lepo - pojašnjava svoje želje Aleksa Sretić.

Foto: Tanjug

Deda Mraz darivao novogodišnji paketić Aleksi Sretiću

Novogodišnji karavan, koji će stići do mališana iz 130 ustanova širom Srbije, kruna je brojnih aktivnosti posvećenih brizi o najmlađima koje Kompanija "Dunav“ organizuje u okviru projekta "Prijatelj od detinjstva“. Praznici su idealno vreme za jačanje prijateljstva, poručuju iz Kompanije i pozivaju vas da zajedno unesete prazničnu magiju. Srećni praznici!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Najdomaćini srpske poljoprivrede osiguravaju svoju proizvodnju u „Dunavu"
Društvo

Najdomaćini srpske poljoprivrede osiguravaju svoju proizvodnju u „Dunavu"

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede i Privredne komore Srbije u okviru projekta „Blic najdomaćin 2023" nagrađeni su najbolji poljoprivrednici Srbije u pet kategorija, dok je ukupan nagradni fond iznosio čak sedam miliona dinara. Značaj projekta ne samo za promociju poljoprivrednika već i za njihovo jačanje i podršku u daljem radu prepoznala je i Kompanija „Dunav osiguranje".

20.12.2023

14:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12