• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

17:23

Proročanstvo oca Tadeja: Srbi će osloboditi Kosovo i Metohiju, ali tek kada se desi ova užasna stvar!

Informer.rs/printscreen

Društvo

Proročanstvo oca Tadeja: Srbi će osloboditi Kosovo i Metohiju, ali tek kada se desi ova užasna stvar!

Podeli vest

Otac Tadej Vitovnički, sveti srpski prorok, isposnik i veliki bogovidac, koji se upokojio 2004. godine, ostavio je za sobom mnoga proročanstva o Srbima, Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji, ali i o događajima koji će se zbiti i tiču se našeg naroda.

Otac Tadej rođen je 1914. godine kao nedonošče na vašaru sveti Toma u Petrovcu na Mlavi od roditelja zemljoradnika. Pošto nisu mislili da će preživeti pozvali su sveštenika da ga krsti. Posle krštenja dete je progledalo i roditelji su bili srećni što će preživeti. U čin arhimandrita proizveden je 1989. godine u manastiru Gornjak pred moštima kneza Lazara. Bio je duhovnik patrijarha srpskog Pavla i imao je neverovatan dar od Boga da predvidi neke događaje.

Osam godina pre jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, otac Tadej je rekao da će Albanci proglasiti nezavisnost na KiM, ali i da će posle velikih stradanja srpskog naroda i kraha Zapada, Srbi osloboditi Kosovo i Metohiju.

- Albanci na Kosovu i Metohiji će proglasiti nezavisnost. Ali, to će biti protivpravno. Jednog dana, posle velikih stradanja u koje će upasti Srbija i čitav srpski narod, zbog bogoodstupništva srpskih vlastodržaca ali i jednog dela naroda, ipak će doći do ujedinjenja najvećeg dela Srba. Amerika i Zapad će Srbe ponovno goniti. Ipak, posle velikih srpskih stradanja , ovo je govorio posle 1999. godine, iznenada, Amerika i Zapad će doživeti strahoviti poraz, pa će se sva njihova vojska povući sa Kosova i Metohije. Tada će Srbi, za veoma kratko vreme osloboditi svoju duhovnu kolevku - govorio je tada otac Tadej.

Foto: Informer.rs/printscreen

Otac Tadej

 

Osim što je predvideo da će se Crna Gora otcepiti objašnjavao je i da će udar na srpski jezik biti silan u Crnoj Gori i da će bezbožna vlast udariti i na srpsku crkvu.

Neki građani koji su navodno imali direktan susret sa ocen Tadejom kažu da im je rekao da će u Crnoj Gori u jednom trenutku početi građanski rat, a na kraju i rat sa Albancima.

Jednom čoveku iz Nikšića koji je stalno išao kod starca Tadeja rekao je da ne kupuje stan u Nikšiću, jer još nije pravo vreme, i da Crna Gora uskoro postaje nezavisna, te da će za Srbe biti veoma teško. Ipak, opet je rekao da će Srbi na kraju, posle velikih stradanja pobediti, ali da će cena pobede biti veoma velika.

Najveći udar biće na SPC u Crnoj Gori i Mitropoliju na Cetinju. Na kraju, kako je govorio starac Tadej, Crnu Goru će miriti ljudi iz Srbije, i ona će na kraju ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države. Čak je govorio da će i mošti Svetog Vasilija Ostroškog jedno vreme morati da budu prebačene iz Ostroga na sigurnije mesto. Što se tiče Srba u Republici Srpskoj, starac je rekao da će se i oni na kraju pridružiti ujedinjenoj srpskoj državi.

Tadej je govorio i da će Amerika uskoro pući kao balon, i da će tek posle kraha Amerike, Zapada i NATO-a, Srbi biti većinsko stanovništvo na KiM, jer će se NATO povući sa Kosova i Metohije. Što je tragično, rekao je da će Srbi da se vrate Bogu tek posle žestokog stradanja, i da će Zapad ponovo i vojno ratovati protiv Srbije. 

Arhimandrit Tadej, vitovnički starac, upokojio se 13. aprila 2003. godine u Bačkoj Palanci, gde je živeo poslednjih godina svog života. Sahranjen je na manastirskom groblju u Vitovnici, bez svetske buke, ali njegova proročanstva će večno ostati urezana u srpstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija