• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.02.2024

14:23

Stiže pogoršanje vremena, padavine prvo u ovom delu Srbije! Detaljna prognoza za naredne dane: RHMZ objavio kada se očekuje sneg!

Shuterstock/Informer

Društvo

Stiže pogoršanje vremena, padavine prvo u ovom delu Srbije! Detaljna prognoza za naredne dane: RHMZ objavio kada se očekuje sneg!

Podeli vest

Do kraja sedmice natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 15 do 23 stepeni, za vikend vetrovito, a padavine se prvo očekuju na jugozapadu Srbije, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Kako se navodi u najnovijoj objavi RHMZ, u petak i za vikend vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji će biti najjači u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju udari vetra olujne jačine. Olujni udari košave u nedelјu se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlјu.

Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

Foto: Shuterstock/Informer

 

Od ponedelјka do četvrtka oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima. Sredinom naredne sedmice u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača.

Izražena dnevna kolebanja temperature van većih urbanih sredina do subote

- Dnevna kolebanja temperature će biti izražena do subote ujutro, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °S. Za vikend se očekuje da usled povećanja oblačnosti i pojačanja vetra dođe do značajnog smanjenja dnevnih temperaturnih oscilacija, najavio je RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija