• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2024

08:18

Srbija na udaru olujnih vetrova! U ovim delovima zemlje pašće sneg - Evo kakav haos stiže!

Shuterstock

Društvo

Srbija na udaru olujnih vetrova! U ovim delovima zemlje pašće sneg - Evo kakav haos stiže!

Podeli vest

Posle pravog prolećnog dana i temperaturama iznad 20 stepeni stepeni usred februara, ponovo nam se vraća zima. Naime, kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas će biti pretežno oblačno i hladnije, ali i dalje sa temperaturama iznad proseka, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a na visokim planinama sa snegom.

- Padavine će u većini krajeva biti slabog intenziteta. Duvaće slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni vetar, koji će ujutro na severu i zapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima biti u skretanju na zapadni i severozapadni uz kratkotrajno pojačanje. Najniža temperatura kretaće se od 5 do 10 stepeni, a najviša od 11 do 16 - navode iz RHMZ-a.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros u 6 sati najavu u kojoj se navodi da se na visokim planinama očekuje slab sneg.

Pretežno oblačno i još malo hladnije, mestimično s kišom, vreme je koje nas očekuje sutra. Na visokim planinama padaće sneg. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, u planinskim predelima istočne Srbije sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura kretaće se od 4 do 8 stepeni, a najviša od 10 do 14.

Na severu zemlje će u sredu biti promenljivo oblačno i suvo, u ostalim predelima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

- Na visokim planinama je moguć slab sneg. Vetar slab do umeren severozapadni, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak. Najviša temperatura iznosiće 13 stepeni - navodi se na sajtu RHMZ.

Slično vreme meteorolozi prognoziraju i za četvrtak, kada će biti promenljivo oblačno i suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3 stepena, a najviša od 9 do 12 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija