• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2024

15:55

Umalo nisam umrla! Lekar je od mene krio da mi je probušio matericu - Jeziva ispovest Milene Anđelković

Privatna arhiva

Društvo

Umalo nisam umrla! Lekar je od mene krio da mi je probušio matericu - Jeziva ispovest Milene Anđelković

Podeli vest

Milena Anđelković (30), majka dvoje dece iz Beograda, umalo nije preminula nakon prekida trudnoće koji je obavila u privatnoj klinici "Impuls" u Beogradu.

Kako kaže, njoj je 21. decembra prilikom kiretaže ginekolog M. B. probušio matericu, ali to joj je prećutao. Umesto da nešto preduzme, kako kaže Milena, samo ju je posavetovao da ode do državne klinike u Višegradskoj, ali ne i zbog čega.

Anđelkovićeva, inače aktivan vojnik u Vojsci Srbije, majka je devojčice Milice Anđelković, koja je doskoro bolovala od akutne leukemije. Zbog ćerkine bolesti i sveukupne situacije upala je u depresiju, zbog koje je završila na terapiji. Upravo zbog stanja u kom se našla bila je, kako navodi, primorana da prekine trudnoću, zbog čega umalo nije platila glavom.

Sve jači bolovi

- Došla sam u zakazano vreme na kiretažu, a nakon što je intervencija završena, prebačena sam u neku vrstu intenzivne nege. Lekar me je stalno obilazio i pitao kako sam. Osećala sam bol, ali nisam sumnjala da je u pitanju nešto ozbiljno, pošto sam mislila da je to normalno nakon takvog zahvata. Lekar je u jednom trenutku tražio da dođe moj suprug. Potom je kazao da ponovimo ultrazvuk. Ništa mi nije bilo sumnjivo sve do trenutka dok medicinskoj sestri koja je bila pored mene nije počeo da zvoni telefon, a ona se sklanjala od mene kako bi pričala. Lekar je napisao šturu otpusnu listu, a sestra mu je šapnula da je direktor klinike kazao da me pošalju u Višegradsku - navodi naša sagovornica.

Milena ističe da je tada upitala ginekologa M. B. zbog čega bi trebalo da ode u kliniku u Višegradskoj, a onda je dobila neočekivan odgovor.

-  Kazao mi je da bi bilo dobro da odem tamo jer mu se čini da je "nešto ostalo". Ipak, kazao je da postoji šansa da ću to izbaciti pomoću kapi koje mi je propisao. Kazala sam da imam kod kuće bebu, koju ne mogu samu da ostavim, a on mi je na to rekao da "nije frka, da odem kad stignem". Međutim, kako je vreme prolazilo, bolovi su bili sve jači. Kad smo stigli kući, shvatila sam da ne mogu da stojim na nogama. Odmah smo otišli u Višegradsku - opisuje Milena situaciju u kojoj se našla.

Unutrašnje krvarenje

Po prijemu na ovu državnu kliniku, lekari su joj kazali da ima unutrašnje krvarenje i da mora na hitnu operaciju. Kako navodi, rečeno joj je da ima pola litra krvi u stomaku.
- Doktor u Višegradskoj odmah mi je kazao da je rez koji je napravio lekar u privatnoj klinici ogroman. Nije znao šta mi je oštećeno i zbog čega krvarim. Svaki organ je morao da mi izvadi i opere i tako je utvrđeno da mi je u privatnoj klinici probušena materica, koju su lekari u Višegradskoj morali da zašiju - ističe naša sagovornica.

Nakon svega što je preživela, Milena se obratila privatnoj klinici u kojoj je radila kiretažu. Kako navodi, tada je došlo do kulminacije čitave situacije.

- Zaposleni u klinici su zanemeli pred mojom žalbom. Doktor M. B. je na prvom sastanku koji smo imali iskazao kajanje i strah, te priznao da nije smeo da me otpusti i da je morao da mi kaže u kakvom sam stanju. Međutim, na narednom sastanku, kom je prisustvovao i vlasnik klinike, doktor je potpuno okrenuo priču. Klinika, odnosno njeni predstavnici tada su nam rekli da njih to više ne zanima, a na sve naše pokušaje mirnog vansudskog rešavanja ovog problema ili nije bilo odgovora ili se, kao i na kraju, ispostavilo da njih to ne interesuje i da je to za njih zatvoren slučaj - kaže Anđelkovićeva, koja je odlučila da pokrene sudski postupak protiv klinike "Impuls".

Direktor klinike: Na putu sam

Informer je kontaktirao sa bolnicom "Impuls" iz Beograda, a zaposleni su nam kazali da je direktor ove privatne medicinske ustanove Boriša Milekić na putu, zbog čega je onemogućen da daje izjave o slučaju Milene Anđelković.

Inače, kiretaža u ovoj klinici košta 24.000 dinara, a na internetu je klinika od klijenata dobila ocenu 3,1 od mogućih 5. Pacijenti se najviše žale na kašnjenje lekara na dogovorene preglede i intervencije, kao i na lošu dijagnostiku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija