• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.02.2024

20:20

Ovo je za zatvor! "Gladovanje dve nedelje i lizanje soli": "Savet" antivaksera za lečenje dece od leukemije

Shutterstock

Društvo

Ovo je za zatvor! "Gladovanje dve nedelje i lizanje soli": "Savet" antivaksera za lečenje dece od leukemije

Podeli vest

U grupi posvećenoj antivakserima, jedna majka je upitala kako da dete pripremi na borbu sa leukemijom, usledili su zastrašujući saveti među kojima je i gladovanje.

Šokantan "savet" o lečenju leukemije proširio se društvenom mrežom Fejsbuk nakon što je jedna majka u grupi posvećenoj protivnicima vakcina upitala kako da pomogne detetu kom je dijagnostikovana upravo ova bolest. Kako je jedan od roditelja naveo, dete treba da gladuje dve nedelje, liže so i pije vodu!

U grupi posvećenoj antivakserima, jedna majka je upitala kako da dete pripremi na borbu sa leukemijom i upitala kolike količine vitamina C sme da konzumira. Ipak, najveći broj "saveta" bio je da se dete izmesti iz bolnice, da roditelji kontaktiraju takozvane doktore prirodne medicine, ali i da gladuje dve nedelje.

Foto: prinscreen facebook

 

- Znam da zvuči čudno ali najveće šanse ima sa gladovanjem. Barem dve nedelje. Ne treba ništa da jede, samo da liže so i da pije vodu. Nikako ti ceđeni sokovi. U narodu se zove gladovanje a stručno autofagija, verovatno ste čuli. Znam da zvuči cudno ali najveće šanse da se izborite protiv tumora je da ga izgladnite. Nikako ti sokovi i šećeri jer se tumor hrani iskljucivo šećerima tj. glukozom. To zna svako ko je ikada isao na skener. Onaj špric što vam ubrizgaju u venu je radioaktivni sećer. Ćelije tumora koriste do 40 puta više glukoze od zdravih ćelija i samim tim daleko jače sijaju na tom skeneru pa se i tako detektuje tumor - napisao je jedan od članova ove grupe.

Pored ovog bizarnog komentara izdvaja se i savet da se dete izmesti iz bolnice, te da se leči alternativnim metodama. Mnogi su predložili i prirodne napitke, koji "leče" leukemiju.

- Dete da izađe iz bolnice. Neka joj je Bog u pomoći, a sada ima toliko alternativnih pristupa, a u stvari su to primarni, odlučiti se za jedan pa polako, nikako sve odjednom - napisala je jedna žena.

Sa druge strane, mnogi antivakseri predlagali su "detoksikaciju i ništa više", napitke od divlje borovnice, čaj od žila, jaja od prepelice, žitnu travu... Većina njih pitala je i da li je dete vakcinisano, a ukoliko jeste, predlagala detoksikaciju i prestanak vakcinacije. Antivakseri već su poveli polemiku o čišćenju nakon vakcinacije, o čemu smo već pisali.

Pored ovih medota, savetovali su majku da se javi nadrilekarima i isproba prirodne tehnike lečenja, kao i da čita knjige posvećene prirodnoj medicini.

"Čiste" decu od vakcina neproverenim metodama

Kako je Telegraf.rs već pisao , jedna majka je u istoj Fejsbuk grupi posvećenoj antivakserima potražila savet kako da "očisti dete od vakcina", a u komentarima je usledilo mnoštvo nebuloznih saveta od kojih podilazi jeza.

Tako, većina roditelja preporučuje naloge nadrilekarana društvenim mrežama koji prave razne "šejkove", "napitke" i "tečnosti", a koje navodno čiste organizam od teških metala. Među profilima koji su najpopularniji izdvojila se i izvesna H.B, koja čak tvrdi da leči decu od autizma! U svojim objavama ona tvrdi da deca koja boluju od autizma u svom organizmu poseduju razne vrste parazita, duge i po 10 cm, te roditeljima daje raznorazne savete kako da se istih reše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija