• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2024

15:14

Baka Marica usvojila unuka nakon dugogodišnje svirepe borbe: Majka ga je ostavila u Zvečanskoj u raljama života, zbog njihove bolne sudbine plače cela Srbija!

Pink

Društvo

Baka Marica usvojila unuka nakon dugogodišnje svirepe borbe: Majka ga je ostavila u Zvečanskoj u raljama života, zbog njihove bolne sudbine plače cela Srbija!

Podeli vest

Marica Milošević (70) uspela je, nakon dugogodišnje borbe, da usvoji svog unuka Peđu koga je majka ostavila u Zvečanskoj. Tražila ga je od dana kada je od sina koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne čula da uopšte ima unuka. Njena priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Baka Marica na početku njene neverovatne priče naglašava da je njena porodica uvek bila za primer. Ali, prvi problemi kreću nakon što je njenoj ćerki dijagnostikovan kancer sa sedamnaest godina.

Sin u zatvoru saznao da ima dete

Tokom te izazovne borbe za ćerkin život koja se završila tragično, ona i suprug su ispustili naslednika.

- Kako je ona umrla, tako su počeli problemi. Sin je bežao iz kuće, tražio je društvo na ulici, bio je u zatvoru i kada je izašao iz zatvora, bio je sa tom gospođom koja je rodila njemu sina, živeli su zajedno 9 meseci, pre nego što je on opet završio u zatvoru. Mi ništa o njoj nismo znali - priča baka Marica vidno potresena.

Nakon dve i po godine boravka u zatvoru, njenom sinu stiže pismo.

- Ona je poslala pismo mom sinu u zatvoru da se njihov sin nalazi u Zvečanskoj, rekla mu je da se zove Predrag i da je ona njega odmah po rođenju ostavila, nije ga ni u ruke uzela. Sin me je odmah pozvao da odem da vidim šta se dešava. Ja sam to i uradila, ali sam bila u šoku, nisam verovala da imam unuka. Potvrdili su mi u Centru za socijalni rad da to jeste moj unuk - govori nesrećna žena.

Foto: Pink

 

 

Priseća se i svog prvog susreta sa unukom Peđom u Zvečanskoj.

- Odmah sam odatle otišla u Zvečansku kod socijalnog radnika. Ispričala sam mu situaciju, on mi je potvrdio sve. Rekao mi je da mu je čudno da niko nije došao dve i po godine da ga obiđe, ja sam mu objasnila da mi nismo ni znali. Dozvolio mi je tada da vidim svog unuka, odveo me je u sobu gde su deca. Ja sam njega odmah prepoznala, on je isti moj sin. On je krenuo prema meni rukama da ga uzmem u ruke. Kad tad nisam dobila infarkt, neću nikada - evocirala je ispumene baka Marica gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

Marica je odmah angažovala advokata, a njena borba za unuka trajala je pune dve godine, nakon čega joj je sud dodelio starateljstvo. Ali, ni tu nije bio kraj njenim problemima.

- Sud je doneo odluku da sam ja staratelj detetu, ali onda me je Centar za socijalni rad maltretirao. Tražili su DNK, nisu mi davali dete, da treba na upoznavanja dolazim, pa da ga uzmem ujutru pa da ga vratim uveče. Dva meseca su mi pravili problem. On to u početku nije shvatao, ali kako je rastao, već je počeo da bude svestan. Kada sam ga dovela iz Zvečanske kući, on nije znao šta je to frižider, tuš kabina, šporet.. Bog mi je uzeo ćerku, ali mi je dao unuka - kaže Marica.

Peđa danas ima 12 godina, a kako njegova baka priča, slažu se odlično.

- Sve me sluša, on je toliko vredan, pre nego što ode u školu on mene prvo pita da li treba nešto da mi pomogne. Ja za njega moram da budem zdrava, ne smem da se razbolim. Imala sam infarkt, on je sve vreme bio uz mene. On je toliko vezan za mene, da je to neverovatno - kaže Marica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija