• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2024

18:13

Ponovo rade mreže! Posle Facebooka proradio i Instagram

Shutterstock

Društvo

Ponovo rade mreže! Posle Facebooka proradio i Instagram

Podeli vest

Meta je, po svemu sudeći, uspela da obnovi svoje usluge nakon više od sat vremena zastoja, koji je pogodio sve glavne platforme u okviru njihovog ekosistema, uključujući Instagram, WhatsApp i Threads.

Prekid u radu, koji je započeo ranije danas, izazvao je znatne poremećaje među korisnicima širom sveta, ostavljajući mnoge bez mogućnosti pristupa platformama za komunikaciju i deljenje sadržaja.

Meta, kompanija koja stoji iza ovih platformi, brzo se oglasila izjavom da je svesna problema koji su korisnici doživeli i da intenzivno radi na rešavanju istih. Međutim, detalji o uzroku problema još uvek nisu poznati, što ostavlja mnoga pitanja bez odgovora.

Facebook je prvi obnovio funkcionalnost svoje platforme, a ubrzo nakon toga su probleme relativno rešili i Instagram i Threads. Iako neki korisnici još uvek imaju poteškoća da se uloguju, za većinu korisnika mreže ponovo rade normalno.

Ovaj incident podiže važna pitanja o pouzdanosti i stabilnosti online platformi koje su postale ključni deo svakodnevnog života miliona ljudi širom sveta. Zavisnost od društvenih mreža i digitalnih komunikacijskih alata nikada nije bila veća, a prekidi u radu mogu imati dalekosežne posledice, ne samo za korisnike, već i za brojne biznise koji se oslanjaju na ove platforme za promociju i prodaju svojih proizvoda i usluga.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija