• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.M.

11.03.2024

06:28

Srbi na meti prevaranata! Vlasnici apartmana u Grčkoj uzimaju i do 500 evra, a onda nestanu

Shutterstock/printscreen

Društvo

Srbi na meti prevaranata! Vlasnici apartmana u Grčkoj uzimaju i do 500 evra, a onda nestanu

Podeli vest

Poslednjih dana više sugrađana se požalilo da su im navodni vlasnici apartmana u Grčkoj, uzeli depozit za smeštaj koji je u nekim slučajevima iznosio i 500 evra, a potom prestali da im odgovaraju na poruke i pozive.

U nadi da će proći jeftinije pri rezervaciji smeštaja u Grčkoj, mnogi odlučuju da preskoče turističke agencije, pa pokušavaju da direktno kontaktiraju vlasnike apartmana. Međutim, mnogi nasedaju na prevarante koji postavljaju lažne oglase po grupama za iznajmljivanje smeštaja na društvenim mrežama.

Jedna od prevarenih je postavila prepisku sa lažnim vlasnikom apartmana u kome se vidi da uz fotografije smeštaja prevarant traži da mu se uplati depozit od 50 odsto od dogovorene cene letovanja putem transfera novca.

- Imam dve decenije apartman. Ništa ne lažem. Iznajmljujem apartman više od četiri godine. Ima i klima i parking - između ostalog piše u prepisci koju je postavila prevarena sugrađanka.

Ovo nije usamljen slučaj, jer su se u komentarima ubrzo javili i drugi sugrađeni koji tvrde da su bili prevareni.

Foto: Foto: Pixabay, PngWing

 

Specijalizovani portal Grcka info savetuje da se smeštaj traži od osoba koje javno objavljuju ponude sa fotografijama, cenama i lokacijom, umesto da se kontaktira sa onima koje šalju ponude putem privatnih poruka.

- Trenutno postoji nekoliko prevaranata koji aktivno deluju na društvenim mrežama, nudeći nepostojece ili tuđe apartmane po nerealno niskim cenama. Preporučujemo da se vlasnici smeštaja traže u javnim grupama, gde će biti primetni od strane ostalih članova koji će upozoriti na sumnjive ponude i prevarante. Prevaranti posmatraju ko u Fejsbuk grupama traži smeštaj, a zatim tim osobama u inboks šalju prevarne ponude. Najčešće su u pitanju nerealno niske cene, mada to nije pravilo. Uzimaju depozit na razne načine (Western, Revolut, MoneyGram...) i više se ne javljaju. Nemamo predstavu koliko ljudi bude prevareno tokom sezone jer je mnoge sramota da to prijave ili napišu javno kako bi upozorili druge - navode na ovom specijalizovanom portalu za letovanje u Grčkoj.

Oni ističu da ako ipak imate veliku želju da preko tih grupa nađete smeštaj, vidite da to bude od nekog ko objavljuje smeštaj javno putem posta koji svi mogu videti, sa fotografijama, cenama, lokacijom, a ne od nekog ko vam šalje ponude u inboks. 

- Vlasnici smeštaja u tim grupama se uglavnom znaju između sebe i ako se pojavi neko nov i sumnjiv vrlo brzo će ga primetiti, upozoriti članove i izbaciti ga iz grupe. Ova žena je ostala bez 100 evra, ali je nažalost bilo i onih koji su ostali bez 400-500 evra. Budite oprezni - kazali su iz portala Grčka info.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija