• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Agroklub

21.03.2024

09:42

Pala cena prasića i jagnjića: Evo koliko sad košta kilogram žive vage širom Srbije

D. D.

Društvo

Pala cena prasića i jagnjića: Evo koliko sad košta kilogram žive vage širom Srbije

Podeli vest

Otkupna cena tovnih bikova simentalske rase težih od 500 kg povećana je u odnosu na prethodni period u klanicama na području podrinjskog regiona.

Dominirao je iznos od 370 din/kg. Osim tovnih bikova, vladala je i potražnja za kravama za klanje, a cena je bila od 270din/kg, piše STIPS.

Otkupna cena tovne junadi bila je viša protekle sedmice u klanicama na području mačvanskog regiona, a dominirao je iznos od 370 din/kg. Obim ponude i otkupljenih grla bio je dobar. Klaničari sa područja braničevskog regiona otkupljivali su telad simentalske rase po ceni 550 din/kg, krave za klanje po 220 din/kg i tovnu junad po dominantnoj ceni od 500 din/kg.

Ponuda teladi simentalske rase, težine do 160 kilograma, bila je prosečna na stočnoj pijaci u Kraljevu, a dominantna cena bila je na prošlonedeljnom nivou i iznosila je 820 din/kg. Tovni bikovi simentalske rase otkupljivani su po dominantnoj ceni od 365 din/kg, krave za klanje iste rase za 250 din/kg. Priplodne junice prodavane su za 200.000 dinara po grlu.

Prasići pojeftinili u Čačku

U Čačku je zabeležen pad prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma. Dominirao je iznos od 480 din/kg. Pad otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma evidentiran je i u klanicama na području podrinjskog regiona, a odgajivači su prilikom otkupa grla dobijali 550 din/kg. Na području braničevskog regiona prasići iste kategorije prodavani su po 500 din/kg, kao i prethodne sedmice. Na stočnoj pijaci u Požarevcu nije bilo interesovanja za tovne svinje.

Pala cena jagnjadi - do 550 dinara

Na stočnoj pijaci u Čačku zabeležen je pad prodajne cene jagnjadi, a protekle nedelje je dominirao iznos od 530 din/kg. Niža cena jagnjadi bila je i na pijaci žive stoke u Užicu, a najčeće su se mogli pazariti za 500 din/kg. Razlog ovome je veća ponuda, a nešto slabija potražnja.

Foto: Maša Banđur

 

 

Pad otkupne cene jagnjadi evidentiran je i u klanicama na području raškog regiona, a odgajivači su za otkupljena grla najčešće dobijali 500 din/kg. I u klanicama na području podrinjskog regiona jagnjci su bili jeftiniji. Dominirao je iznos od 550 din/kg.

Jarad su bila jeftinija u odnosu na prethodni period na pijaci žive stoke u Vranju, jer su se najčešće pazarili za 430 din/kg. Kupci su na stočnoj pijaci u Leskovcu, protekle nedelje, za jagnjad trebali da izdvoje 500 din/kg, kod jaradi je dominirao iznos od 350 din/kg. Dominantna cena ovaca iznosila je 200 din/kg, dok je u kategoriji koza dominirao iznos od 120 din/kg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija