• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.03.2024

18:22

Evo ko je kupio najskuplju 'zver' na Sajmu automobila! Od cifre će vam se zavrteti u glavi (FOTO)

Tanja Andrić

Društvo

Evo ko je kupio najskuplju 'zver' na Sajmu automobila! Od cifre će vam se zavrteti u glavi (FOTO)

Podeli vest

Najskuplji automobil na međunarodnom Sajmu automobila i motocikala, koji je počeo juče u Beogradu, model "mercedes GLS majbah", kako Informer saznaje, prodat je i pre zvaničnog otvaranja ove manifestacije za vrtoglavih 273.265 evra!

Kupio ga je poznati srpski biznismen koji već u svom voznom parku ima ovu marku četvorotočkaša. Oni sa dubokim džepom su ugovarali i kupovinu najskupljeg izloženog modela KTM X-BOW GT-XR, čija cena iznosi čak 380.000 evra i koji se proizvodi isključivo po želji i zamisli kupca.

U pitanju je ultraekskluzivni automobil, čija prva serija još uvek nije proizvedena i kako smo saznali, u čitavom svetu postoji samo nekoliko primeraka ovog automobila.

Od njih zastaje dah

- Model je težak svega 1.100 kilograma i napravljen je identično kao i bolidi Formule 1, od ugljeničnih vlakana. U pitanju je trkački automobil koji može da se registruje za vožnju na putu. Ovaj model je stigao direktno iz Austrije - kazali su nam na štandu na kome je izložena ova besna mašina.

Na 86. Sajmu automobila, koji se održava pod imenom "Bg kar šou" i Sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopešen", postavljeni su štandovi oko 280 izlagača sa više od 60 automobilskih i moto brendova, a posetioce očekuje i 98 premijera.

Foto: Zoran Sinko

 

Gotovo svi uvoznici vozila dovezli su najnovije automobile na Sajam, a posetioce su juče najviše interesovali sajamski popusti i pogodnosti.

U zavisnosti od marke automobila i njegovog ranga na Sajmu mogu da se ostvare popusti i do 7.000 evra. Kako su nam kazali na štandu "Škode", sve je veće i interesovanje za električne modele, za koje postoje i državne subvencije.

- Kod nas u salonima instaliramo punjače, a najava je da će ih za električne automobile biti još više na putevima u Srbiji. Najjeftiniji model na našem štandu je "škoda fabija", čiji osnovni model košta 15.900 evra. Prva registracija za nju iznosi oko 30.000 dinara. Nudimo i dobre popuste, pa tako za "škodu superb" dajemo i sniženje od čak 3.000 evra - kazali su nam na štandu ovog proizvođača automobila.

Uvoznici su se potrudili da sa svojim partnerima iz banaka i lizing kompanija naprave značajno povoljnije uslove kupovine, i ponudiće niže kamate na kredite. Neki su omogućili i beskamatno kreditiranje za veći deo kredita, kaže nam sugrađanin Mile Igić, koji je došao da se raspita o kupovini automobila.

- Na primer, ako je pozajmica 17.000 evra, onda se 10.000 otplaćuje bez kamate, a uz određeno učešće kupca. Dopada mi se "tojota jaris", čija je cena osnovnog modela 17.990. Lomim se da je uzmem - kazao nam je Igić.

Veliko interesovanje je vladalo i za najpovoljnije modele, kao što je "fijat panda", čija cena osnovnog modela iznosi 12.950 evra i "kija pikanto", za koji je potrebno izdvojiti 13.299 evra.

- Razmišljam se da pazarim novi automobil, ali za sada sam uplatio samo pomoć na putu kod Auto-moto saveza Srbije uz popust koji nude za Sajam. Ponuda je zaista odlična. Sajam godinama nije imao ovoliko dobru ponudu kao ove godine - kazao nam je Beograđanin Vladan Janković.

Kineska vozila

I ljubitelji kineskih automobila su juče uživali u ponudi na Sajmu. Jedna od njih je Ivana Stefanović, koja za Informer navodi da joj je najviše pažnje privukao džip kineske make "džili".

- Automobila ima znatno više u odnosu na prošlu godinu. Beograd ove godine ima šta da pokaže kupcima i ljubiteljima četvorotočkaša. S druge strane, popusti su korektni. Meni je najinteresantnije što je izložen veliki broj kineskih modela, koji su fascinantni. Među njima može da se nađe automobil za svačiji džep i za svačiji ukus. Tu su "link end ko", "džili", "čeri"... Džip "džili" sa putnom opremom i sedam sedišta košta 36.000 evra. Kod kineskih proizvođača videla sam električni automobil za svega 22.000 evra. Tu je i "link end ko", vrhunski hibrid sa specijalnom opremom, trenutno jedini u svetu i košta 47.000 eva. To je baš svetska ekskluziva koja je prikazana na Sajmu - kazala nam je Stefanovićeva, inače pasionirani ljubitelj automobila.

Radno vreme Sajma je od 10 do 20 časova, osim 27. marta, kada će radno vreme biti od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, grupne 400, za organizovane posete studenata i đaka 300 dinara.

Cena parkinga za automobile u krugu Sajma je 150 dinara na sat. Petak, 22. mart, planiran je za "Femili dej", porodični dan, kada je cena ulaznice 1.000 dinara za sve članove.

Pomama za simulatorom prevrtanja vozila

Pored uživanja u najnovijim automobilima, posetioci Sajma mogu da isprobaju i simulator prevrtanja automobila na štandu Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova. Upravo na ovom štandu je i bilo najviše posetilaca koji su želeli da dožive simulaciju udesa na bezbedan način.

- Sigurnosni pojas ima veoma veliku ulogu u saobraćajnim nezgodama, zbog čega savetujemo svim posetiocima da dođu na naš štand i isprobaju naš novi unapređeni simulator, da se uvere koliko sigurnosni pojas zaista pomaže prilikom eventualne saobraćajne nezgode. Pored simulatora prevrtanja, svi posetioci će moći da vide i automobile presretače MUP-a. Kod nas će dobiti i promotivni materijal kao što su jednokratni alko-testeri. Naravno, dostupni smo i za sve savete - kaže za Informer Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Trotinet na sniženju 4.499 evra

Posetioci su se juče interesovali i za električne trotinete. Privukao je veliku pažnju model "dulatron X2 ap", za koji je neophodno izdvojiti kao za polovan automobil. Njegova redovna cena iznosi 5.599 evra, dok će na Sajmu koštati 1.000 evra jeftinije.

Maksimalna snaga motora ovog trotineta iznosi 8.300 V, a brzina 110 km/h. Njime mogu da upravljaju osobe do 150 kg, a puni se između sedam i devet časova.

5 NAJJEFTINIJIH AUTOMOBILA:

1. Fijat panda: Od 12.950 evra


2. Kija pikanto: Od 13.299 evra


3. Fijat 500: Od 13.590 evra


4. Dačija logan: Od 15.690 evra


5. Suzuki svift: Od 15.800 evra

 

NAJSKUPLJI AUTOMOBILI NA SAJMU:

1. KTM X-BOW GT-XR 380.000 evra


2. Mercedes GLS majbah 273.265 evra


3. Mercedes AMG SL 236.562


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija