• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

18:03

Stiže leto u martu, biće 27 stepeni u plusu! Prvo smrzavanje sa sve košavom od 100 na sat, a evo kada će opet da bude toplo

Pixels Studio

Društvo

Stiže leto u martu, biće 27 stepeni u plusu! Prvo smrzavanje sa sve košavom od 100 na sat, a evo kada će opet da bude toplo

Podeli vest

Naoblačenje i zahlađenje s padavinama koje je zahvatilo Srbiju u nedelju, nastavljeno je i u ponedeljak s promenljivim oblačnim i svežim vremenom uz sunčane intervale i pojavu lokalnih pljuskova i snega na planinama. U Vojvodini i istočnoj Srbiji danas je vetrovito uz povremeno jak vetar, ali uveče i tokom noći očekuju se promene.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da nas do kraja marta očekuju temperaturne oscilacije i česte promene vremena, ali ako se pitate kada će opet da bude toplo, evo odgovora - od petka, 29. marta, pa do kraja vikenda, očekuje se da će biti pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni Celzijusa!

Upozorenje RHMZ na košavu

 

Košava, jak južni i jugoistočni vetar, koja će početi da duva u utorak, dodatno će se intenzivirati u sredu, kada se na jugu Banata očekuju udari od 85 do 100 kilometara na sat, a u Beogradu oko oko 60 kilometara na sat.

U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti.

Vremenska prognoza za Srbiju za utorak

 

U utorak će jutro biti hladno sa prizemnim mrazom, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metra visine. RHMZ je najavio tokom dana malo do umereno oblačno, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama.

Na jugu Banata i u donjem Podunavlјu očekuju se i udari olujne jačine. Kiša se posle podne očekuje u jugozapadnim i južnim, a uveče i tokom noći i u većini krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava.

 

Foto: Shutterstock

 

Najniža temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

 

Vremenska prognoza za Srbiju za sredu i četvrtak

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, biće umereno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Najniža temperatura će biti od 5 do 11 stepeni, najviša od 15 do 22 stepena.

U četvrtak će vetar biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali manjeg intenziteta u odnosu na prethodni dan.

 

U drugom delu noći između srede i četvrtka očekuje se prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom u svim krajevima, dok će u četvrtak kratkotrajne padavine biti lokalnog karaktera.

Biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Južni i jugoistočni vetar biće u slabljenju i skretanju na umeren, kratkotrajno i jak, zapadni i severozapadni.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Najniža temperatura biće od 8 do 12 stepeni, a najviša od 15 do 22 stepeni – navodi se u biltenu RHMZ.

Vremenska prognoza za Srbiju za petak

Od petka pa sve to do kraja meseca u Srbiji se očekuje pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni.

U Beogradu će u petak biti malo i umereno oblačno. Minimalna temperature vazduha će biti 12 stepeni, a maksimalna 24 stepeni. U Novom Sadu će najniža temperatura biti 9, najviša 24 stepena Celzijusa. U Nišu i Kragujevcu će maksimalne temperature vazduha takođe biti 24 stepena Celzijusa.

Vremenska prognoza za Srbiju za subotu

Prema petodnevnoj vremenskoj prognozi RHMZ u subotu će biti pretežno sunčano u celoj zemlji.

U Beogradu će najniža temperatura vazduha biti 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura do 25 stepeni Celzijusa. U Novom Sadu biće sunčano, najniža temperatura 10, najviša 25 stepeni. Isto vreme očekuje se u Nišu i Kragujevcu.

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

U nedelju 31. marta moglo bi da bude čak i do 27 stepeni Celzijusa, što je prosečna temperatura za jun!

Meteorolozi su najavili da će sve do 2. aprila biti pretežno sunčano i toplo vreme, a nakon toga sledi promena uz manji pad temperature.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija