• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2024

14:07

Bojim se da se radi o otmici! Pitanje je da li je kidnapovanje bilo dogovoreno ili tipovano! (VIDEO)

Zoran Sinko

Društvo

Bojim se da se radi o otmici! Pitanje je da li je kidnapovanje bilo dogovoreno ili tipovano! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info jutro" na Informer TV, gostovali su Mirko Radaković, pukovnik u penziji, i prof. dr Milan Petričković sa Fakulteta poličkih nauka.

Radaković izražava sumnju da bi moglo da se radi o otmici, a ne nestanku.

- Ovo je jedan presedan u ljudskoj tragediji, s obzirom na to da je u pitanju beba od dve godine i da je zaista jedno divno ljudsko biće koje još nije svesno šta se dešava. Sve društvene ćelije koje funkcionišu su vrlo ozbiljno shvatile sve ovo. Međutim, ja se bojim trećeg faktora, a to je - neka skrivalica oko otmice. Ne mogu ništa da tvrdim, ali bojim se. Ja sam u životu imao prilike da pretresam terene i znam kako se to radi. Brzo možemo proračunati koliko daleko je beba mogla da ode. Ne verujem da svi koji učestvuju u potrazi nisu mogli pretražiti sve to. Sve se moglo pretražiti od juče u 13 časova do jutros. Ja se nadam da će se sve završiti u najboljem redu. Da sam taj koji rukovodi čitavom operacijom, težište bih prebacio na tipovanje dogovorene otmice i tipovanje otmice - rekao je Radaković.

Foto: Zoran Sinko

Milan Petričković

Petričković kaže da tenzije rastu iz sata u sat, a da ga neke stvari posebno brinu.

- Ljudski je nadati se i treba učiniti sve. Ono što može da zbuni je pitanje - ako je dete tog uzrasta, koliko je moglo da se udalji od tog mesta? Svi faktori iz sata u sat dižu neku vrstu tenzije. Strepnja, anksioznost i više tih emocionalnih karakteristika tu komplikuju stvari jer se iz minuta u minut gubi neka vrsta nade. Mi smo narod poznat po solidarnosti, naročito u ovakvim situacijama. Zabrinulo me je to što psi tragači nisu mogli da nanjuše taj poslednji trag, a oni su obučeni za to. Ono što najviše brine je uzrast deteta i njegove fizičke sposobnosti - izjavio je Petričković.

Foto: Masha Bandjur

Saša Borojević

U emisiju se uključio i društveni analitičar Saša Borojević i izneo svoje mišljenje.

Svako zna da dete od dve godine ne može tek tako da odšeta. Moje mišljenje je da se ovde radi o kidnapovanju deteta, ali se postavlja pitanje da li je bilo dogovoreno ili tipovano. Ono što je meni simptomatično i na šta bih upozorio roditelje je da moramo da se borimo protiv preteranog eksponiranja dece na društvenim mrežama. Dete je možda već uveliko u Rumuniji ili Bugarskoj. Šanse da se pronađe su minimalne. MUP odlično radi svoj posao, ali je "Amber alert" totalno zakasnio, osam sati. Ne bih ja previše komentarisao, nije dobar trenutak, ali kada sve prođe treba uraditi analizu zašto su nekima poruke stigle kasno, a nekima uopšte ni nisu. Prva dva sata od nestanka su najbitnija. Ja ne verujem da dete od dve godine može da ode u šumu i nestane u njoj. Pad na poligrafu mi je vrlo simptomatičan s jedne strane, a s druge, korak deteta je jako mali - nemoguće da je pobeglo u tako kratkom vremenu. Crveni pik-ap se danima pojavljivao po Boru i delio deci slatkiše. Dakle, nešto se ozbiljno dešava. U toku je ekspanzija nečega što je neobjašnjivo, ali se definitivno dešava - analizira Borojević.

Foto: Zoran Sinko

Radiša Roskić

Advokat Radiša Roskić takođe je izneo svoje mišljenje nakon što se uključio u program.

- Iz ugla sopstvenih godina mislim da je prosto neverovatno kako se nižu negativni i tužni događaji u kontinuitetu od tragedije u Ribnikaru i Mladenovcu. Sasvim sigurno svako istraživanje mora poći od saznanja koja se dobiju od roditelja. Premalo znamo i premalo vremena je prošlo da bismo mogli da iznesemo bilo kakve pretpostavke sa punom odgovornošću. Sve je u igri, od nesrećnog slučaja, do ozbiljno planiranih događaja - otkrio je.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija