• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2024

06:49

Treći dan potrage za malom Dankom! Meštani Banjskog polja strepe: Pretužne scene, da ti se slomi srce!

Tanjug/društvene mreže

Društvo

Treći dan potrage za malom Dankom! Meštani Banjskog polja strepe: Pretužne scene, da ti se slomi srce!

Podeli vest

Najnovije vesti o nastavku istrage šta se dogodilo sa dvogodišnjom devojčicom pratite danas tokom celog dana na portalu Informera.

Posle 27 sati potrage u okolini Banjskog polja kod Bora, policija je juče popodne obustavila terensku pretragu za nestalom Dankom Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi od utorka, 26. marta, u 13 časova.

Naši reporteri su tokom jučerašnjeg dana bili na licu mesta i iscrpno izveštavali o slučaju koji je potresao Srbiju.

- Kada je saznao da je devojčica nestala otac je neprekidno plakao dok je pretraživao šumu i dozivao ćerku. Pretužne scene, da ti se srce slomi. Svi se molimo da pronađu Danku! - rekao je za Informer jedan od komšija

Nadu da će mala Danka biti pronađena ne gubi ni rodbina Ilića.

- Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo - rekla je Dankina ujna Jovana Dragomirović, koja je prva u utorak popodne objavila vest na društvenim mrežama da je devojčica nestala.

Prema rečima meštana koji su u šoku zbog misterioznog nestanka Danke Ilić, mnogi sumnjaju da je devojčica oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema saopštenju MUP, devojčica ne nalazi na ovom području.

Kako je tekla terenska potraga za Dankom

Danki se svaki trag gubi od utorka oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Ona je nestala dok se igrala sa majkom i bratom, a nije nađena ni posle dva dana potrage.

Policija je juče bila proširila potragu za Dankom ka naseljenom delu Banjskog Polja, u koju su se uključili i žandari sa dobrovoljcima.

Šta sad radi policija

Policija je ispitivala i kontakte porodice nestale Danke Ilić i njihove odnose.

Roditelji devojčice su odvedeni u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove ćerkice. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, a majci koja je u drugom stanju telefon je odnet na veštačenje.

- Policija proverava privatni život i kontakte članove porodice nestale Danke Ilić. Ne isključuju ni jednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita - rekao je izvor.

Nedaleko od kuće gde je nestala devojčica postavljeni su šatori. 

Kako je nestala Danka

Podsećamo, majka nestale devojčice otišla je sa decom do Banjskog polja kod svojih roditelja, u jednom trenutku, kako je ispričala "okrenula se da da vodu sinu i posle toga devojčicu više nije videla".

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo - rekla je očajna majka Ivana za Novosti.

Prvi put aktiviran "amber alert"

Podsetimo, zbog nestanka Danke Ilić (2) sinoć se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan "amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me", kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17