• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.07.2024

10:52

Počela Ljubovijska drinska regata! Manifestaciju otvorila ministarka Žarić Kovačević (FOTO/VIDEO)

Informer.rs

Društvo

Počela Ljubovijska drinska regata! Manifestaciju otvorila ministarka Žarić Kovačević (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević otvorila je danas u mestu Rogačica, ljubovijsku Drinsku regatu, jednu od najvećih žurki na reci na čitavom starom kontinentu.

"Vlada Srbije i MDULS će uvek podržati ovakve manifestacije. Regata u organizaciji opštine Ljubovija je dragulj ne samo ovog dela već čitave Srbije. Prosto je neverovatno koliko se ljudi iz čitave Srbije slilo u opštinu Ljuboviju. Potrebna je ozbiljna organizacija za sprovodjenje ovakve manifestacije. Učesnicima želim mirnu plovidbu i da uživaju u lepotama Srbije”, rekla je ministarka i dodala da će se i ona učestvovati u spustu rekom Drinom.

Foto: Foto: Informer.rs

 

Kapetan regate Zoran Vojinović je rekao da su kada su krenuli pre 25 godina imali viziju da reka Drina spaja.

"Da uživamo u njenim lepotama i da je štitimo. Zajedno sa lokalnom samoupravom i sa medijima uspeli smo da skrenemo pažnju na reku Dirnu sastavnicu i kao što se vidi turizam povezuje ljude", rekao je on. Inače, Ljubovijska drinska regata održava se od 2001. godine i dugačka je 40 kilometara, od Rogačice do same Ljubovije.

Zanimljivo je da se mesto Rogačica sa koga startuje regata nalazi na teritorije susedne opštine Bajine Bašte.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija