• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

16.07.2024

15:56

Velika prednost za putnike: Sprema se važna izmena za taksiste koji rade na aerodromu

Shuterstock

Društvo

Velika prednost za putnike: Sprema se važna izmena za taksiste koji rade na aerodromu

Podeli vest

U toku je izrada Pravilnika, gde će jedan od uslova za rad taksista na aerodromu biti da imaju čitače za kartice.

- Neće moći da radi niko ko nema čitač za kartice. Dolaze nam stranci, vraćate se vi,  a u redu stoji 15 vozila koji nemaju čitač kartice. To je u cilju da naši taksisti shvate da je jednostavno sve platežna moć - poručio je Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja.

Bijelić nam je preneo da na Pravilniku rade predstavnici udruženja, kao i predstavnici Skupštine grada. Takođe, poručio nam je da je u toku i izrada podzakonskih akta koji će ići na korist putnika, a tiču se zona u Beogradu.

Na plastičnom primeru, to znači da se recimo na izlasku iz Zemuna, ka Batajnici neće uključivati treća tarifa, što će krajnjeg potrošača stajati 500 dinara manje.

Opet, kako Bijelić ističe, to se taksistima neće svideti ali trebalo bi da shvate da ,,kad je vožnja 500 dinara jeftinija, mnogo veći broj ljudi će zvati iz Batajnice prema gradu".

- Radi se na izmenama i dopunama zakona koji treba da štite i vas i nas kao profesiju - zaključio je Bijelić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kako je "momak koji nikad neće biti za Trampa" postao njegov potpredsednik?
Planeta

Kako je "momak koji nikad neće biti za Trampa" postao njegov potpredsednik?

Google je u ponedeljak širom sveta zabeležio rekordno pretraživanje imena „J. D. Vance“, na raznim jezicima, posle objave Donalda Trampa da će upravo ovaj senator iz Ohaja biti potpredsednički kandidat Republikanaca na predstojećim izborima. Ovakav Donaldov izbor može se smatrati neočekivanim, kontroverznim, ali i sasvim logičnim i pragmatičnim potezom. Vens (39) je je nekad bio oštar kritičar bivšeg predsednika, ali je zato u poslednje vreme poznat kao mlada zvezda Republikanske partije i jedan od najvernijih saveznika Trampa.

16.07.2024

17:36

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija