• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P. Ivković

30.07.2024

13:41

Milanu je hitno potrebno 60.000 dinara ili 300 SMS poruka! Nakon tumora i lečenja, sada ima novu muku

Informer TV

Društvo

Milanu je hitno potrebno 60.000 dinara ili 300 SMS poruka! Nakon tumora i lečenja, sada ima novu muku

Podeli vest

Milan Šolaja (43) iz Kucure svojim telom 1999. godine branio je Kosovo i Metohiju! Nikada nije zažalio što je bio u ratu, time se ponosi i kaže opet bi, a svog sina jedinca učio je da voli svoju zemlju i brani je uvek, te se tako odlučio za rad pri Vojsci Srbije.

Milan je rođen 22.06.1979. u Vrbasu. 2014. godine je doživeo tešku saobraćajnu nesreću gde je doživeo teške telesne povrede koje su mu trajno promenile život. Primljen je na Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, zatim je prebačen na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju.

Iz bolnice je sa dijagnozom paraplegija (oduzetost donjeg dela tela) otišao na rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu “Dr Borivoje Gnjatić” Stari Slankamen. Milan se morao suočiti sa stvarnošću i prihvatiti da će se moći kretati isključivo uz pomoć invalidskih kolica.

- U jednom trenutku, skrenuo sam pogled kako bih promenio pesmu na radiju, i odjednom sam se našao na suprotnoj strani puta. Auto je bio na krovu, a ja sam bio zarobljen u njemu - sećam se samo da noge nisam osećao - rekao je nedavno Milan

Nakon nesreće, on je primljen na Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, a zatim prebačen na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. Tamo su mu dijagnostifikovali povredu kičme, bez izgleda za oporavak.

Foto: Informer TV

 

 

Neko bi na mom mestu klonuo duhom, ali ja nisam. Posle boravka u bolnici otišao sam u banju na rehabilitaciju. U Slankamenu sam ostao dva meseca, a potom sam se na mesec dana vratio kući. Tokom tih mesec dana, mog boravka kući, vlasnik firme za koju sam radio platio mi je privatan rehabilitacioni centar u Beogradu, na čemu sam mu jako zahvalan - izjavio je on.

Sa dijagnozom paraplegije tj. oduzetošću donjeg dela tela Milan se iz bolnice uputio na rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu "Dr Borivoje Gnjatić" Stari Slankamen. Tu se morao suočiti sa stvarnošću i prihvatiti da će se moći kretati isključivo uz pomoć invalidskih kolica.

Godine 2017. imao je operativni zahvat zbog pucanja šrafova koje je imao na fiksatoru postavljenom na kičmi. Usledili su opet bolnički dani i mukotrpna rehabilitacija.

Ali za Milana su nastale nove nedaće. Na kontrolnom pregledu početkom aprila, magnetnom rezonancom je utvrđeno da ima tumor na kičmenom stubu koji bi što pre trebalo ukoloniti jer ga životno ugrožava. Operativni zahvat bi se radio na jednoj privatnoj klinici u Beogradu.

Foto: Informer TV

 

 

Milan trenutno ima novu muku...

- Probušilo mi se jastuče na kome sedim na kolicima, antidekubitalno lepio sam ali slabo to drži.
Potrebno mi je da sakipim 60.000 din ili 300 poruka da bih kupio novo. U firmi koja ih prodaje tu u Beogradu oni su mi poslali predračun - kaže nam Milan. 

Ipak, on ne posustaje i ima želju da se bori.

Kako se navodi Milan je poslednjih godina osvajao medalje u posebnom sportu za ljude sa invaliditetom.

Pre tri godine dobio je i priliku da učestvuje na prvom Evropskom takmičenju ronjenja osoba sa invaliditetom u Sloveniji.

- Nisam imao nikakvu opremu, vežbao sam u krevetu. Rukom zapušim nos i koliko izdržim, ja nisam znao da za to postoji štipaljka, kada sam saznao ja sam uzeo štipaljku za veš i nju stavljao na nos. Crvena koža, iritacije i ožiljci bili su mi nebitni, ja sam imao cilj. Rekord koji sam napravio u svom krevetu bio je tri i po minuta - naglasio je Milan.

Foto: Informer TV

 

 

Bio je najbolji u svetu, sa rekordom od tri i po minuta.

Takođe, ovaj borac bio je učesnik Svetskog prvenstva u Krimu, postigavši rezultat od čitavih pet minuta i petnaest sekundi i tako osvojio drugo mesto.

-Tada sam to proslavio jednim skokom sa padobranom iznad Krima - kazao je.

Uz pomoć humanih ljudi Milan je prikupio sredstva za operaciju. Sredstva su mu i dalje potrebna za dodatne operacije, rehabilitacije, specijalističke i kontrolne preglede, banjsko lečenje, lekove, suplemente, pelene, potrošni medicinski materijal, za ortopedska pomagala i putne troškove.

Milan nije u mogućnosti da troškove lečenja snosi sam i obraća se svim humanim ljudima da mu pomognu koliko je ko u mogućnosti.

Foto: Miloš Rafailović

 

 

Pomozimo svojom humanošću ovom mladom čoveku.

Za Milana! Budimo humani!

Pomozimo Milanu!

Upišite 1013 i pošaljite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000000856719-04

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000000857276-79

IBAN:

RS35160600000085727679

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Šteta! Jovana Arsić ostala bez medalje
Olimpijske igre

Šteta! Jovana Arsić ostala bez medalje

Srpska veslačica u skul konkurenciji Jovana Arsić zauzela je peto mesto u četvrtfinalu Olimpijskih igara sa vremenom 7:56.18 minuta, što nažalost nije bilo dovoljno za plasman u borbu za medalje u trci na 2.000 metara.

30.07.2024

09:59

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija