• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iNFORMER

31.07.2024

16:24

EXPO 2027 Beograd predstavljen  u Srpskoj kući u Parizu!

informer.rs

Društvo

EXPO 2027 Beograd predstavljen u Srpskoj kući u Parizu!

Podeli vest

EXPO 2027 Beograd predstavljen je danas poslovnoj javnosti iz Srbije i Francuske u Srpskoj kući u Parizu, u okviru poslovnog foruma MEDEF International.

U prisustvu brojnih zvanica, predstavnika diplomatskog kora, poslovne javnosti, kao i drugih gostiju, predstavljena je Specijalizovana izložba EXPO 2027, njen značaj za Beograd, Srbiju, srpsku privredu i ekonomiju, ali i mogućnosti saradnje sa privrednicima iz drugih zemalja.


Dušan Borovčanin, direktor preduzeća EXPO 2027 Beograd, upoznao je prisutne sa ostvarenim napretkom u organizaciji događaja, istakavši da se na Specijalizovanoj izložbi očekuje više od 3 miliona posetilaca, kao i više od 120 zemalja učesnica i međunarodnih organizacija, što je odlična prilika za razvoj brojnih delatnosti. „Ovo je prva EXPO izložba na Zapadnom Balkanu", naglasio je Borovčanin dodavši da ona šalje jednu drugačiji, novu sliku regiona u svet, sliku država i nacija koje blisko sarađuju u zajedničkom cilju razvoja. 


Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije, rekao je da je privredna saradnja između Srbije i Francuske u usponu kao i da će EXPO 2027 Beograd zasigurno biti prilika da se ona u narednom periodu dodatno osnaži.
Ambasadorka Srbije u Francuskoj Ana Hrustanović, istakla je da Srbija sa nestrpljenjem očekuje 2027. godinu, kada će biti domaćin čitavom svetu okupljenom tokom tri meseca trajanja specijalizovane izložbe u Beogradu.

Foto: informer.rs

 

Predstavnici francuskih poslovnih udruženja, Žerar Volf (Gerard Wolf) predsednik MEDEF International i Pijerik Bonar (Pieeric Bonnard), direktor organizacije Poslovna Francuska (Business France) podelili su svoja iskustva i mogućnosti za uspostavljanje i razvoj poslovne saradnje prilikom organizacije velikih svetskih manifestacija. Pariz je odličan primer grada koji pored toga što godišnje privlači milione turista zbog svoje turističke ili kulturne ponude, često bude domaćin manifestacija kao što su Olimpijske igre ili prethodne EXPO izložbe, pa su i na ovom događaju podelili iskustva u organizaciji velikih događaja sa okupljenom publikom.
U okviru MEDEF poslovnog foruma održani su neposredni kontakti predstavnika francuske i srpske poslovne zajednice koji su razmenili iskustva i mogućnosti saradnje. 
Podsetimo, EXPO 2027 Beograd biće održan u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, kada se očekuje da će se tokom 92 dana trajanja manifestacije u Beogradu okupiti više od 3 miliona posetilaca, kao i predstavnici više od 120 zemalja, koje će predstaviti svoje viđenje teme izložbe

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21